Zo zorg je voor de ideale strandvakantie

6 min.

Warm weer nodigt altijd uit om naar het strand te gaan en de Vlaamse kust is lekker dichtbij en ook nog eens ontzettend mooi. Ben jij klaar om heerlijk ontspannen in het zand te liggen, te genieten van de ruis van de oceaan en het dagelijks leven even helemaal te vergeten? Hier geven we je een complete checklist, die je helpt om tot rust te komen en simpelweg de ideale strandvakantie te beleven. Denk daarbij niet alleen aan de noodzakelijke bagage en tassen, maar werkelijk alles dat jouw verblijf onvergetelijk gaat maken.

Vier zaken om altijd mee te nemen 

Bij een strandvakantie begint het natuurlijk met de belangrijke kleding. Dat je een bikini of badpak mee moet nemen, had je waarschijnlijk zelf al bedacht. Daarentegen wil je ook de juiste kledingstukken meenemen die je kunnen beschermen tegen de felle zon. Een wijde linnen broek en een t-shirt zijn een mooi begin. Een kwalitatief goede zonnebril is al helemaal een absolute must. Besef je daarna dat het ‘s avonds nog best fris kan worden aan de kust, dus ook warme kleding is echt noodzakelijk. Deze outfit maak je helemaal af met slippers en/of eenvoudige schoenen. 

Zonder elektronica kun je natuurlijk niet op vakantie. Uiteraard gaat je mobiele telefoon, mee, maar als je daarnaast houdt van lezen op het strand, kun je het gebruik van de e-reader overwegen. Foto’s maken? De meesten gebruiken hier natuurlijk hun telefoon voor, maar anders kun je ook een aparte camera mee nemen. Het zal meestal al bekend zijn, maar we waarschuwen je toch nog maar een keer om deze artikelen goed te beschermen tegen het zand. 

Ook jouw persoonlijke verzorging moet aangepast worden aan het feit dat je lekker even aan de kust ligt. Neem de gebruikelijke dagelijkse spullen mee, maar denk ook zeker aan deet, pijnstillers en alles dat je nodig hebt om jouw lichaam bikiniproof te maken. Zonnebrand en aftersun zijn cruciaal. Het is dan aan te bevelen om deze in verschillende sterktes te kopen, zodat jouw huid rustig kan wennen aan de zon.

Of je nu binnen of buiten België reist, zorg dat je altijd de juiste documentatie bij je hebt. Belangrijk zijn bijvoorbeeld de gegevens van de reisverzekering, bankpassen, een eventueel visa, jouw paspoort en een creditcard. Daarmee ben je in ieder geval op elke situatie voorbereid.

We zouden het bijna vergeten, maar uiteraard kan geen enkele strandvakantie zonder een hamamdoek of gewone handdoek om op te liggen.. Of je nu alleen reist of samen met het gezin, het is wel zo gezellig om samen te liggen. Tot zover een complete lijst voor de beste strandvakantie. Nu hoef je de producten alleen nog bij de juiste winkel aan te schaffen.

Weet waar je deze producten moet kopen

Klaar voor die strandvakantie en zin gekregen om te gaan shoppen? Online kun je helemaal losgaan en binnen een avond alles bij elkaar verzamelen. Er zijn webwinkels die zich helemaal gespecialiseerd hebben in de producten voor een buiten vakantie. Je bent dan op 1 plek klaar voor handdoeken, bikini’s en alle denkbare accessoires.  Een beetje moderne webwinkel levert jouw pakketje al binnen 24 uur aan de deur af. Wettelijk zijn zij verplicht om jou thuis de nodige bedenktijd te geven en je kunt gewoon vragen om een persoonlijk advies.

Online shoppen heeft daarbij dus vooral veel voordelen. Dit is met een reden in korte tijd zo populair geworden in ons land.  Hoe fijn is het alleen al dat je het ontspannen kunt doen vanaf de bank? Binnen een paar keer klikken heb je prijzen vergeleken en je profiteert evengoed van een klantenservice. Voordat we dit artikel afsluiten, nu nog een paar tips om te besparen op de kosten voor inkopen voor die toch al prijzige vakantie.

Bespaar op elk gebied op de kosten voor je strandvakantie

Inderdaad, de vakantie is al duur genoeg, dus tenslotte nog een aantal tips waarmee je snel bespaart op deze reis. Uiteraard is zomerkleding duur, zo vlak voor de zomer. Als je dus weet dat je regelmatig een strandvakantie houdt, dan winkel je in de uitverkoop. 

Profiteer volop van kortingscodes en andere tijdelijke acties. Die worden gepubliceerd op de site en via sociale media, maar als jij contact opneemt met de klantenservice kun je soms ook een individuele aanbieding verwachten. Anno nu hoef je, na een beetje onderzoek, simpelweg nergens meer de hoofdprijs te betalen.

Als je zeker wilt weten dat je niet die hoofdprijs betaalt, dan kun je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij vidaXL. Daar vind je inderdaad alles op één plek. Deze bekende keten verkoopt onder meer kleding, meubels, baby speelgoed en belangrijke attributen voor op het strand.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?