De meest bijzondere fietsroutes ter wereld

4 min.

Fietsen, in ons Belgenlandje kunnen we er wat van. Akkoord, de échte fietsers blijven natuurlijk Nederlanders en Denen, maar ook wij kunnen het steeds meer appreciëren om een stukje van de wereld met de fiets te ontdekken. Ik geef je dan ook graag wat inspiratie en verklap je enkele van de meest bijzondere fietsroutes ter wereld.

Geen uitdaging te veel

Yungas Road, Bolivia.

Wie al heel wat ervaring heeft met fietstochten ziet een fikse uitdaging wel zitten. Wees gerust: deze fietsroutes zal je niet snel vergeten. In het Atlasgebergte in Marokko fiets je dagenlang door dit robuuste gebergte zonder een mens tegen te komen. In dit uitgestrekte gebied krijg je te maken met extreme hitte overdag en ijskoude nachten. Over koude gesproken: ook een fietstocht in IJsland is meer dan de moeite waard. Je rijdt er langs vulkanen, geisers en ijsbergen. Vooral het klimaat maakt deze tocht er niet gemakkelijk, maar de natuur is er ongelooflijk mooi. Je zal het je dus zeker niet beklagen. Wil je nog een niveautje hoger gaan? Dan is de Yungas Road in Bolivia, ook gekend als The Death Road, iets voor jou. Slechts 70 kilometer lang, maar met een behoorlijke reputatie onder mountainbikers. Een onverharde weg, haarspeldbochten en afgronden tot wel 600 meter diep, dat is waar je voor staat. De kans dat je meer dan eens schrik zult hebben, is heel groot, maar het prachtige uitzicht over het Amazone-regenwoud maakt dit meer dan goed.

Fietstochten voor liefhebbers

Porto, Portugal

Vind je een fietstocht in de bergen, langs afgronden of tussen geisers iets te veel van het goede? Geen probleem, want ook voor liefhebbers zijn er makkelijkere, maar daarom niet minder mooie, tochten. Een bekende beklimming is de Mont Ventoux in de Franse Alpen. Meteen 2.000 kilometer klimmen schrikt je misschien af, maar met een elektrische fiets op klimstand is deze tocht ook haalbaar voor beginners. En in de buurt zijn ook andere mooie bergen, maar met cols die net iets minder hoog zijn. Zie je het toch liever wat platter? Ga dan voor een fietstocht langs de kust. Om te beginnen kan je al even oefenen aan onze Belgische kust, maar in het buitenland zijn er nog meer pareltjes. Langs de Atlantische kust van Portugal fietsen is bijvoorbeeld een aanrader. Je verkent pittoreske vissershavens, charmante badplaatsen en prachtige stranden. Je start in het noorden in Porto en rijdt zo langs Aveiro, ook gekend als het Venetië van Portugal, en de hoofdstad Lissabon richting de Algarve in het zuiden met Lagos, Albufeira en Faro. Zie je deze route helemaal zitten? Dan kan je je elektrische fietsen op het fietsenrek laden en met de auto richting Portugal rijden of je kiest ervoor om naar Porto te vliegen. Ter plekke kan je een elektrische fiets voor heren en dames huren en fiets je zo de kust af. Over je bagage moet je je geen zorgen maken, want die wordt met een auto telkens naar je accommodatie gebracht. Zo kan jij maximaal genieten van de prachtige natuur en de wind in je haren terwijl je door het Portugese landschap fietst.

Coverfoto: Stella Fietsen

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?