De mooiste fotoplekjes in Vlaanderen

3 min.

We trekken met z’n allen graag naar het buitenland, maar in België hebben we ook heel wat mooie en verborgen plekjes. Velen onder ons kennen die plekjes nog niet, dus in dit artikel geef ik je enkele tips waar je prachtige foto’s kan nemen in Vlaanderen.

Doel

Doel, de spookstad in de buurt van de Antwerpse haven, is een plekje dat bovenaan het lijstje met ‘meest fotogenieke plekjes’ prijkt. Wie originele lentefeest uitnodigingen wil maken voor zijn kind, moet zeker met zijn camera naar dit dorp trekken. Er heerst een bijzondere sfeer en in de verlaten gebouwen kan je foto’s trekken vanuit bijzondere perspectieven. Ook in de straten lenen de huizen met graffititekeningen zich tot dé perfecte achtergrond.

Hallerbos

Het Hallerbos in Halle is bekend om de duizenden hyacinten die jaarlijks opnieuw in bloei staan. Eind april en begin mei kleurt het bos helemaal paars. Misschien iets te laat om foto’s te trekken voor de uitnodiging voor de communie van je zoon of dochter, maar dit bos met zijn prachtige bloemen mag je echt niet missen. Denk er wel aan dat heel wat mensen nieuwsgierig zijn en de hyacinten graag van dichtbij willen bekijken. Het kan er dan ook erg druk zijn en je moet op de paden blijven, zodat de hyacinten zeker niet vertrappeld of uitgetrokken worden.

Haspengouw

Wie graag foto’s trekt in de natuur, mag zeker de streek rond Haspengouw niet vergeten. Daar kan je in het voorjaar mooie foto’s trekken tussen de fruitbomen die in bloei staan. Het Doorkijkkerkje in Borgloon is ook een aanrader. Door de bouw van dit kerkje kan je vanuit verschillende hoeken foto’s trekken en de lijnen van dit architecturale plaatje op diverse manieren integreren. Hier kan je écht experimenteren met fotografie.

Steden

In de natuur kan je mooie foto’s trekken, maar misschien ben je eerder een stadsmens? Wees er dan maar zeker van dat er steden genoeg zijn in Vlaanderen waar je je met je fototoestel kan uitleven. In Gent kan je naast de historische gebouwen ook foto’s maken in het Graffitistraatje. En in Antwerpen heb je niet alleen de binnenstad en de kaaien, maar ook het prachtige Havenhuis dat om een kiekje vraagt. Een tip voor wie naar een stad trekt: ga niet enkele naar de bekende en toeristische wijken en gebouwen. Duik eens een onbekende wijk in en slenter door kleine, gezellige straatjes. Dat zijn vaak de leukste plekken om foto’s te trekken en achter elke hoek wacht een verrassing op jou. Houd je camera dus steeds in de aanslag!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?