De start van een dubbeltrip naar Gent én Oostende

Deze ochtend onder een lekker zonnetje per spoor vertrokken richting Gent voor een nieuw blog- en hostelavontuur. De trein dropte me na vertrek in Geel via Antwerpen na twee uur netjes op tijd af in het station van Gent-Sint-Pieters, sinds kort ook wel halte Neuzekesland genoemd 🙂 Mijn vierde bestemming in de #hostelhoppen reeks kon van start gaan!

Eenmaal in het centrum van Gent aangekomen blijk ik midden in de opnames van een echte Hollywoodfilm te staan. Oscarwinnaar Adrien Brody kruipt hier net deze week immers in de huid van Keizer Karel. Leuk om zien en best wel indrukwekkend!

Gent3


Book&Pay

film
Foto: Visit Gent

[divider]#hostelgent[/divider]

Tijdens mijn verblijf in de Arteveldestad zal ik overnachten in hostel De Draecke in het prachtige historische centrum van Gent vlakbij het Gravensteen. Ook deze jeugdherberg is aangesloten bij VJH/Hostelling International. Binnenkort schrijf ik zeker een aparte blogpost over dit verblijf. Hou de website dus in de gaten!

Gent

Gent2

Gent is uiteraard perfect met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je zoals mezelf uit de richting van Antwerpen dan kan je best uitstappen aan het station Gent-Dampoort, da’s iets sneller (dom, dat deed ik dus niet). Lijnbus 3 (perron 1) brengt je dan naar halte ‘Poel’ van waaruit je nog een tiental minuutjes te voet moet doorstappen tot aan de hostel. Meer informatie over de dienstregeling van het openbaar vervoer kan je terugvinden via www.nmbs.be en/of www.delijn.be.

De volgende dagen krijgen jullie natuurlijk nog een uitgebreid (foto)verslag en enkele leuke Gentse hotspots in the picture! Na twee nachtjes pendel ik dan door naar de Koningin Der Badsteden, Oostende. Wish me luck!NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €599Geef een reactie