Mijn 5 favoriete parken in New York

Eén van de (vele) redenen waarom ik zot ben van New York is het groene karakter van de grootstad. Maar liefst 15% van de totale oppervlakte van NYC bestaat uit parken en pleinen. Kijk even mee naar mijn top vijf van favoriete parken in New York.

5 parken in New York

High Line

Ik schreef er eerder al over op mijn blog, maar de High Line is voor mij een absolute topper. Het is een bijzonder en niet alledaags park in de betekenis van het woord. Het is gebouwd op een verhoogde spoorlijn die in onbruik was geraakt.

Central Park

Ongetwijfeld hét bekendste park van New York, waarschijnlijk zelfs van de wereld. Midden in de stad omgeven worden door groen en rust, het kan in Central Park. Je kan er makkelijk een hele dag in rondslenteren. Breng zeker een bezoek aan de John Lennon gedenkplaats Strawberry Fields, de eekhoorntjes in de buurt van Conservatorium Water, de gietijzeren Bow Bridge, Bethesda Fountain in het verlengde van the Mall en de ijspistes in de winter.

Bryant Park

In het centrum van Manhattan ligt Bryant Park. Een leuke plek om in de zomer op het gras te liggen of je te nestelen op één van de stoeltjes die staan opgesteld rondom de fontein. Het park ligt net naast de New York Library en in de zomer is er zelfs een ‘leeshoekje’ buiten te vinden. In de wintermaanden staat er hier een grote skipiste. Je bent hier echt omgeven door hoge wolkenkrabbers.

Brooklyn Bridge Park

Vanaf dit park heb je de mooiste uitzichten op de skyline van Manhattan. Trek er je even terug uit de drukte van Downtown.

park5

Fort Greene Park

Waarschijnlijk niet meteen het meeste bekende park, maar wel één van de gezelligste. Fort Greene in Brooklyn heeft gezellige kroegen, marktjes en boetieks en in het park spendeer je makkelijk een namiddag.

Welk zijn jouw favoriete parken in New York?


ReizenReizen

4 reacties

  • Beetje voorspelbaar, maar sowieso zou ik ongeveer hetzelfde lijstje opstellen. Flushing Meadows in Queens is ook wel leuk!

    • Inderdaad. Je hebt er natuurlijk nog tientallen anderen, maar dit is toch echt wel mijn top 5-lijstje 🙂

  • mijn absolute nummer 1 : Washington Square Park.
    Heerlijk overzichtelijk park met veel zitgelegenheden. (en free wifi)

    tip : als lunch moet je zeker eens de vegan masala dosa van NY dosas proberen. Supervriendelijke uitbater en overheerlijke, kwaliteitsvolle streetfood.

    Central Park in de herfst of met een dikke laag sneeuw komt op de tweede plaats.

Geef een reactie