Mijn 5 favoriete parken in New York

Eén van de (vele) redenen waarom ik zot ben van New York is het groene karakter van de grootstad. Maar liefst 15% van de totale oppervlakte van NYC bestaat uit parken en pleinen. Kijk even mee naar mijn top vijf van favoriete parken in New York.

5 parken in New York

High Line

Ik schreef er eerder al over op mijn blog, maar de High Line is voor mij een absolute topper. Het is een bijzonder en niet alledaags park in de betekenis van het woord. Het is gebouwd op een verhoogde spoorlijn die in onbruik was geraakt.

Central Park

Ongetwijfeld hét bekendste park van New York, waarschijnlijk zelfs van de wereld. Midden in de stad omgeven worden door groen en rust, het kan in Central Park. Je kan er makkelijk een hele dag in rondslenteren. Breng zeker een bezoek aan de John Lennon gedenkplaats Strawberry Fields, de eekhoorntjes in de buurt van Conservatorium Water, de gietijzeren Bow Bridge, Bethesda Fountain in het verlengde van the Mall en de ijspistes in de winter.

Bryant Park

In het centrum van Manhattan ligt Bryant Park. Een leuke plek om in de zomer op het gras te liggen of je te nestelen op één van de stoeltjes die staan opgesteld rondom de fontein. Het park ligt net naast de New York Library en in de zomer is er zelfs een ‘leeshoekje’ buiten te vinden. In de wintermaanden staat er hier een grote skipiste. Je bent hier echt omgeven door hoge wolkenkrabbers.

Brooklyn Bridge Park


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Vanaf dit park heb je de mooiste uitzichten op de skyline van Manhattan. Trek er je even terug uit de drukte van Downtown.

park5

Fort Greene Park

Waarschijnlijk niet meteen het meeste bekende park, maar wel één van de gezelligste. Fort Greene in Brooklyn heeft gezellige kroegen, marktjes en boetieks en in het park spendeer je makkelijk een namiddag.

Welk zijn jouw favoriete parken in New York?

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img