Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Do or don’t? Boottocht rond Manhattan

SERENDIPITYToen ik een tijdje geleden mijn moeder voor het eerst meenam naar New York City wou ik haar natuurlijk zoveel mogelijk laten zien van wat deze fascinerende stad allemaal te bieden heeft. We kozen onder andere voor een boottochje rond Manhattan. Leuk, want zo stond er ook voor mij trouwens iets gloednieuws op het programma. Ik had er al gewandeld en gefietst, nam er al vaak een yellow cab of de metro, liet me er ooit voortduwen in een fietstaxi en nam er het kabelspoor naar Governors Island, maar nog nooit verkende ik New York en zijn prachtige skyline vanop het water.

Uiteindelijk kozen we na wat opzoekingswerk voor een mini-cruise in één van de boten van Circle Line. Volgens de folders die we kregen trouwens de enige maatschappij die helemaal rond Manhattan vaart. Gedurende de tocht die iets meer dan twee uur duurde zag je echt wel alle bezienswaardigheden die vanaf het water te bekijken zijn. Je scheert langs het Vrijheidsbeeld (maar je stopt er niet!) en je vaart onder Brooklyn én Manhattan Bridge.

Een kaartje voor de boottrip is niet echt spotgoedkoop. Normaal gezien betaal je zo’n 40 dollar aan de kassa, maar voor wie online boekt is er meestal een korting voorzien (van 5 dollar per persoon). Bij Circle Line zijn er meerdere tochten mogelijk, informeer op hun website.

Wat is het nu? Do or don’t?

Als je het mij vraagt is zo’n tocht met de boot best wel de moeite. Je kan er meer dan twee uur je ogen de kost geven aan boord van het schip en je komt uiteraard op plaatsen die op een andere manier niet bereikbaar zijn. Je kan een boel prachtige foto’s nemen die je al wandelend niet zou kunnen vastleggen op beeld.

Denk er wel aan dat er nog een andere optie is om New York vanop het water te ontdekken. Neem de gratis Staten Island Ferry en geniet van een 25 minuten durende rit. De ferry vaart 24/24 en op de terugweg naar Manhattan krijg je een prachtige skyline te zien! Ze passeert uiteraard ook het Statue of Liberty. Dit is natuurlijk niet hetzelfde als een 2 uur durende mini-cruise rond gans Manhattan, maar hey, het is wel 100% for free. Aan jou de keuze dus!

newy6

new york

new york25

new york 22

new york 23

new york 24
Had ik al gezegd dat het winter was en ijskoud? 🙂

ReizenReizen

4 reacties

  • Haha je bent mooi ingepakt 😛 Lijkt me best een mooi uitje, maar weer die kosten zeg… pff. Als het te toeristisch is zal ik het wellicht niet doen. Maar misschien is New York wel zo betoverend en overweldigend dat ik opeens alles wil als ik daar ben haha 😛

    • Het was zooo koud!!! Niet normaal 🙂 het is idd wel toeristisch, maar dat is uiteraard met de meeste dingen zo in New York. Ik zou het geen tweede keer doen, maar het is wel aan te raden om voor een keertje wat centjes aan te geven.

  • De foto van de twee bruggen is fantastisch! Wij zijn twee keer in New York geweest, maar hebben nog geen boottochtje gemaakt. Wel met de Staten Island ferry overigens, wat ook een geweldig (en gratis) uitzicht op de skyline oplevert.
    Als we de foto’s zien, begint het alweer te kriebelen, wie weet voor de volgende keer!

    • Thanks! Ik vind het zelf ook een hele mooie foto 🙂 Het gratis boottochtje is natuurlijk ook al goed, zeker als je weinig tijd hebt en niet lang in NY bent.

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!