Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Een dag op pad rond Montjuïc in Barcelona

Wie in oktober nog wat extra vitaminen wil binnenhalen om hier de koude winters levend door te komen raad ik echt aan om een weekend Barcelona op de planning te zetten in het najaar. Door de combinatie van spotgoedkope vliegtickets vanuit Zaventem met Brussels Airlines (net geen 70 euro voor een retourtje), de ontelbare gezellige restaurants waar je voor enkele euro’s een tafel vol lekkere Spaanse tapas kan bestellen, de temperaturen die vlotjes de 25 graden bereiken en het centraal gelegen Interhome appartement hadden mijn vrienden en ik een super citytrip van drie dagen. Te kort natuurlijk, maar dat is het altijd! 🙂

Overal waar je in Barcelona om je heen kijkt word je getrakteerd op prachtige architectuur – dank u señor Gaudi – met als bekendste bezienswaardigheid de Sagrada Familia, de basiliek die nog steeds niet is afgewerkt.

De eerste dag verkenden we de omgeving van Montjuïc, een heuvel in het zuidwesten van de stad waar je heel wat leuke en interessante plaatsen bij elkaar vindt. Zo kan je er de Magische Fonteinen bewonderen, in het Palau Nacional vind je het Museu Nacional d’ Art du Catalunya en een beetje verderop ligt het voormalige Olympische stadion. Na een stevige klim –  slimmerds gebruiken de kabelbaan voor ongeveer 12 euro voor een retourtje – kan je het Kasteel van Montjuïc bezoeken.

’s Avonds was er tijd voor een goedgevulde tafel vol met heerlijke en traditionele tapas. Voor net twintig euro per persoon kregen we gegrilde gamba’s, sneetjes Iberico ham, scheermesjes met (héél veel) look, patatas bravas, … en de nodige flesjes Desperado’s!

Geniet even mee van mijn fotoverslagje.

Barcelona4

Barcelona8

Barcelona9

Barcelona5

Barcelona6

Barcelona7

Barcelona10

Volg me via Bloglovin’, Facebook of Twitter om hier als eerste mijn volgende posts te ontdekken! Een link naar het appartement waar we verbleven vind je hier en mijn verslagje daarover staat hier..


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!