Foto’s: Een onstuimig weekend aan het strand in Scheveningen

Scheveningen5Den Haag

Gure wind, een dreigende grijze lucht en gutsende regen zijn meestal niet de beste ingrediënten voor een geslaagd weekendje aan zee. Toch was ik blij dat ik na een volledig week ‘platliggen’ door de griep even kon uitwaaien tijdens een kort tripje naar Den Haag en Scheveningen.

“The best kind of therapy is beach therapy. ♥

Na een 2 uur durende en spotgoedkope (5 euro!) Flixbus-rit vanuit Antwerpen kwam ik in de vooravond aan in het Centraal station van Den Haag. Van hieruit sta je met de tram in zo’n twintig minuten aan het strand van Scheveningen. Voor een enkel ticket betaal je € 3,50 terwijl een dagpas je € 6,50 kost.

Foto’s: Een onstuimig weekend aan het strand in Scheveningen

Scheveningen7
Op de Pier van Scheveningen vind je leuke adresjes om lekker te eten en te drinken! Wandel zeker langs de foodboulevard met zijn hippe aanbod aan streetfood, terrasjes, winkels en bars.
Scheveningen
Het weer zat niet echt mee tijdens mijn blogtrip, maar om even uit te waaien was het dan weer ideaal.
Scheveningen3
De iconische Pier van Scheveningen werd helemaal gerenoveerd en ging terug open in 2015.
Scheveningen2
In de duinen van Scheveningen ligt het museum Beelden aan Zee. Er is een collectie van zo’n duizendtal beelden.
Scheveningen6
De grote en kleine bronzen beeldjes van de Amerikaanse kunstenaar Tom Otterness zijn alomtegenwoordig op de boulevard van Scheveningen. Je kan ze gratis bekijken tijdens een wandeling.

Praktisch

Tijdens mijn driedaags bezoek aan Scheveningen werd ik door Den Haag Marketing uitgenodigd om enkele dagen te overnachten in het viersterren hotel Carlton Beach in Scheveningen. Het hotel ligt op enkele meters van het strand en mijn ruime kamer had een leuk terrasje met uitzicht op zee. Met de tram maak je makkelijk en snel een uitstap naar bijvoorbeeld Den Haag of Delft.

Mijn blogtrip kwam er na een leuke samenwerking met Den Haag Marketing en Carlton Beach.


Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

6 Comments

Leave a Comment