Foto’s: Een onstuimig weekend aan het strand in Scheveningen

Gure wind, een dreigende grijze lucht en gutsende regen zijn meestal niet de beste ingrediënten voor een geslaagd weekendje aan zee. Toch was ik blij dat ik na een volledig week ‘platliggen’ door de griep even kon uitwaaien tijdens een kort tripje naar Den Haag en Scheveningen.

“The best kind of therapy is beach therapy. ♥

Na een 2 uur durende en spotgoedkope (5 euro!) Flixbus-rit vanuit Antwerpen kwam ik in de vooravond aan in het Centraal station van Den Haag. Van hieruit sta je met de tram in zo’n twintig minuten aan het strand van Scheveningen. Voor een enkel ticket betaal je € 3,50 terwijl een dagpas je € 6,50 kost.

Foto’s: Een onstuimig weekend aan het strand in Scheveningen

Scheveningen7
Op de Pier van Scheveningen vind je leuke adresjes om lekker te eten en te drinken! Wandel zeker langs de foodboulevard met zijn hippe aanbod aan streetfood, terrasjes, winkels en bars.
Scheveningen
Het weer zat niet echt mee tijdens mijn blogtrip, maar om even uit te waaien was het dan weer ideaal.
Scheveningen3
De iconische Pier van Scheveningen werd helemaal gerenoveerd en ging terug open in 2015.
Scheveningen2
In de duinen van Scheveningen ligt het museum Beelden aan Zee. Er is een collectie van zo’n duizendtal beelden.
Scheveningen6
De grote en kleine bronzen beeldjes van de Amerikaanse kunstenaar Tom Otterness zijn alomtegenwoordig op de boulevard van Scheveningen. Je kan ze gratis bekijken tijdens een wandeling.

Praktisch

Tijdens mijn driedaags bezoek aan Scheveningen werd ik door Den Haag Marketing uitgenodigd om enkele dagen te overnachten in het viersterren hotel Carlton Beach in Scheveningen. Het hotel ligt op enkele meters van het strand en mijn ruime kamer had een leuk terrasje met uitzicht op zee. Met de tram maak je makkelijk en snel een uitstap naar bijvoorbeeld Den Haag of Delft.

Mijn blogtrip kwam er na een leuke samenwerking met Den Haag Marketing en Carlton Beach.

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €5996 reacties

  • Ah lekker uitwaaien aan het strand…:) Zeker ideaal als je noodgedwongen een week binnen hebt gezeten. En Scheveningen vind ik daar heerlijk voor. Alweer te lang geleden. En serieus 5 euro voor die bus?? Dat is wel heel goedkoop!

    • Heb me echt wel geamuseerd dit weekend. Die bus is zooo de max! Vijf euro is echt geen geld, terugkomen kon trouwens voor 7 euro 🙂

  • Tof! Heerlijk uitwaaien aan zee. Ben daar diverse keren geweest, ook op de pier. Ooit heb ik daar zelfs nog gegeten in dat restuarant.

  • Super tof! Ik vind de zee ook de beste therapie die er bestaat! 🙂

    • Lekker uitwaaien! Ik vind de Nederlandse kust zelfs wat aangenamer dan de Belgische. Mag ik dat luidop zeggen? 🙂

Geef een reactie