Elegant gekleed op reis vertrekken

Wanneer je reist, moet je alles in een koffer of een rugzak stoppen. De ruimte is beperkt, en dus kies je best voor de spullen die je echt nodig hebt. Goede schoenen, sterke comfortabele kledij en een set mooie kledij waarmee je uit eten kan gaan. 

Net als in het dagdagelijkse leven moet je als reiziger weten hoe je je moet kleden. Doorgaans kom je met een nonchalante T-shirt en broek wel toe, maar er zijn gelegenheden die erom vragen om beter gekleed te zijn. Momenten zoals restaurantbezoeken of een bezoek aan een religieus gebouw. 

Een goede voorbereiding is alles

Voor je vertrekt, zoek je best op welke kledij je best draagt in het land dat je bezoekt. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat het weer zal zijn op je bestemming, maar het is ook een goed idee om na te gaan of er kledingvoorschriften zijn. In sommige landen is het bijvoorbeeld not done om in T-shirt en korte broek rond te lopen. 

Vul je trolley dus met kledij die nuttig én gepast is voor je bestemming. Kies een aantal outfits die gepast zijn voor jouw bestemming en vul dat aan met bovenkledij van goede kwaliteit. Een goede jas, bijvoorbeeld, is onmisbaar als je een land bezoekt waar het weer koud of nat is. 

Een elegante reiziger


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Reizigers die een diner plannen in een goed restaurants of reizigers die deelnemen aan een huwelijksfeest of andere formele gelegenheden, moeten elegant voor de dag kunnen komen: een goed hemd of zelfs een kostuum zijn dan belangrijk. 

Het kan best lastig zijn om formele kledij in je koffer te bewaren. Gelukkig bieden de meeste hotels voor een klein bedrag een was- en strijkservice aan. Hang jouw kledij op van zodra je in het hotel aankomt of hang jouw kledij zelfs in de badkamer. De stoom van jouw douche helpt om eventuele rimpels uit te strijken. Kledij van delicate stoffen zoals zijde of wol rol je best op in plaats van ze op te vouwen.

Met de juiste accessoires raak je heel ver

Zelfs een eenvoudige outfit kleed je aan door de juiste accessoires te kiezen. Combineer jouw kledij met een mooi horloge, en met een formele schoen of zelfs elegante heren sneakers en je bent een echte gentleman

Een lekker geurtje maakt het geheel af. Veel parfums worden verkocht in verschillende formaten of zelfs een in een handige reiseditie. Zo’n flesje parfum past prima in je toilettas. Zo heb jij het altijd bij de hand wanneer je het nodig hebt. Je elegant kleden tijdens het reizen hoeft niet moeilijk te zijn!  

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img