Enkele reistips voor je volgende campingtrip

5 min.

Samen met de eerste zonnestralen begint ook het campingseizoen weer. Misschien ga je wel graag met de tent op pad of kies je toch liever voor de luxe van een toffe camping? Om er een geslaagde vakantie van te maken delen we graag enkele belangrijke tips met jullie.

Een goede voorbereiding is alles

Zorg dat je je campingreis vooraf goed uitwerkt en dat je enkele dingen op een rijtje zet. Zoek je een kindvriendelijke bestemming? Dan is het Lac d’Annecy in de Haute-Savoie bijvoorbeeld een meer dan te overwegen regio en een van de mooiste plekken in Frankrijk. Het meer werd gevormd toen de gletsjers in de Alpen, zo’n 18000 jaar geleden smolten. Kinderen kunnen zich in en rond het meer amuseren met watersport- of adventure activiteiten. Denk eraan dat je heel wat campings op voorhand moet reserven, zeker in het hoogseizoen. In de buurt van het Meer van Annecy ligt ook het bekende kasteel van Annecy, een typisch kenmerk van de stad en ooit de thuis van graven en hertogen.

Paragliding boven het meer van Annecy

Vandaag de dag is het Lac d’Annecy een vakantiebestemming die erg in trek is, met vele campings in de buurt”. Zo is er ieder jaar in augustus een gigantische vuurwerkshow boven het meer, maar ook een bezoek aan andere plekjes in het departement Haute-Savoie zijn een must-do. We hadden het al over het eeuwenoude stadje Annecy oftewel het Venetië van de Alpen, maar ook sportievelingen komen er aan hun trekken. Zo is de streek heel erg geliefd bij wandelaars die onder andere een poging doen om de Mont Blanc te beklimmen. Trek in iets lekkers? Ga dan naar één van de restaurants aan de oevers van het meer en proef er de lokale specialiteiten zoals de befaamde Reblochon kaas of de Omble Chevalier vis, rechtstreeks gevangen uit het meer. 

Check vooraf je uitrusting

Wie gaat naar een camping gaat doet er goed aan om enkele dagen voor het vertrek de uitrusting een grondige check-up te geven. Zijn er geen scheuren in je tent of een gaatje in je luchtmatras? Reizigers die met de caravan of mobilehome op vakantie vertrekken gaan best nog even langs de garagist voor een  laatste onderhoud. Vergeet zeker geen handige kleren, wat keukengerei, klapstoeltjes en een klaptafel. 

Zorg voor een alternatief programma

We hopen van niet maar misschien heb je de tegenslag dat het weer tijdens je reis wat tegenvalt. Zorg zeker voor een waterdichte- en stormvaste tent, want ook in de zomer kan het er stevig aan toe gaan. Verder is het altijd handig dat je een tof programma achter de hand houdt voor wanneer het regent. Hou je van een actieve vakantie? Dan is de Italiaanse regio Lagio Maggiore een te overwegen optie. Het is net iets minder druk dan het Garda Meer, maar toch is er vanalles te doen en valt er heel wat te beleven: zonnen op het strand, zeilen of windsurfen, duiken of rustig hengelen zijn maar enkele van de mogelijkheden. Er zijn enkele dorpjes in de buurt van het meer die je niet mag overslaan tijdens je trip. De mooiste zijn Locarno, Verbania en Baveno.

Nog een prachtige streek om te ontdekken in de buurt van het meer is de noordwestelijke regio Piëmont, die grenst aan zowel Frankrijk als Zwitserland, aan de voet van de Italiaanse Alpen. Hier kan je niet alleen genieten van culinaire troeven zoals wilde paddestoelen en witte truffel, maar ook de fraaie landschappen zullen je verbazen.

Vergeet je reisverzekering niet

Wie op campingvakantie vertrekt doet er goed aan om een reisverzekering af te sluiten en een bijstandsverzekering voor het voertuig voor wanneer er zich een panne voordoet aan de wagen. Je kan vaak voor enkele tientjes al een verzekering afsluiten.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?