Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Enkele sportieve must-do’s in Utrecht

Na een supergezellige eerste dag in Utrecht, waar ik door gids Iris werd meegenomen naar de leukste plekjes in de binnenstad en zo de geschiedenis van één van de oudste Nederlandse steden kon ontdekken was het tijd voor wat sportieve actie op dag twee.

Utrecht8

Vanop het water

Geen duf toeristenbootje voor mij dit keer, maar een leuke trip met de kano op de prachtige Utrechtse grachten. Enkel op deze manier krijg je de beste indrukken van de typische werfkelders waarvoor de stad bekend staat, maar ook de honderden gebeeldhouwde lantaarnconsoles zijn van hieruit het best te zien.

Voor een tochtje met de kano betaal je bij Kanoverhuur Utrecht amper 5 euro per uur per persoon. Je kan hen iedere dag vinden aan Oudegracht 4.

Utrecht9

Utrecht10

Utrecht11

Utrecht12

Utrecht13

Met de fiets

Utrecht is een echte fietsstad bij uitstek. De laatste jaren is er enorm geïnvesteerd in aparte fietsstraten- en paden, en tegelijk zorgen duizenden fietsparkings ervoor dat het een koud kunstje is om je tweewieler snel en veilig op te bergen.

Zelf koos ik er voor om een ritje te maken naar de Botanische Tuinen die een onderdeel zijn van de universiteit van Utrecht. Akkie, een enthousiaste gids nam me mee voor een interessante ontdekkingstocht doorheen de prachtig onderhouden (thema)tuinen. Ze zijn te bezoeken vanaf 7 maart tot 1 december aan 7,5 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis).

Utrecht15

Utrecht16

Utrecht17

In het VVV kantoor van Utrecht (Domplein 9) kan je trouwens makkelijk en goedkoop (vanaf 10 euro/dag) een fiets huren.

Overnachten

Ik overnachtte tijdens mijn citytrip in het viersterrenhotel Apollo Utrecht City Center. Vlakbij het Centraal Station en de historische Oudegracht. Hier kan je de volledige review lezen!

Je kan vanuit België met de trein naar Utrecht. Je kan kiezen voor een IC trein of een snelle verbinding met de Thalys. Kijk voor prijzen zeker even op de site van de NMBS.

NMBS Europe

Deze trip kwam er mede door een leuke samenwerking met Toerisme Utrecht!


ReizenReizen

5 reacties

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!