Fietsen langs de Damse Vaart

Tijdens mijn ‘uitblaas’ weekje aan zee vorige week besloot ik om een fietstochtje te maken onder een stralende lentezon. De trip ging van Blankenberge en Zeebrugge via verschillende knooppunten naar onder andere Lissewege en Damme.

Tijdens een bezoek aan het informatiekantoor in Blankenberge (recht tegenover het station) gaf men mij een lijst van mogelijke fietsverhuurders in de stad. Omdat het geen hoogseizoen was kon ik enkel bij Henk Lievens terecht in de Kerkstraat (124, net achter station). Een echte aanrader! Ik huurde een ‘tip-top’ in orde fiets voor twee dagen en betaalde hiervoor 17,50 euro.

wpid-img_20150508_144402.jpg
Komaan. Nog effe…!

Via een route langs het knooppuntennetwerk kwam ik op enkele mooie plaatsjes. Je kan zelf een route uitstippelen via de gratis smartphone app of website van Vlaanderen Fietsland.

Mijn route ging voorbij volgende knooppunten (starten en eindigen deed ik aan punt 33). De route is in lusvorm en ze is iets langer dan 40 kilometer.

wpid-img_20150510_152239.jpg
Daarna genieten van een lekkere Sangria op het strand!

ReizenReizen

1 reactie

Geef een reactie