Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


NYC ontdekken met blauwe City Bike fietsen voor 25 dollar per week

Na al mijn bezoeken waarbij ik blaren op mijn voeten had na de tweede of derde dag van al de kilometers wandelen en slenteren gooide ik het onlangs over een andere boeg. Tijdens mijn trip in oktober besloot ik om New York City eens te ontdekken via de fiets.

Zes dagen lang nam ik afwisselend met de bekende Subway dus ook de fiets, een ware ontdekking. Je fietst redelijk snel tussen Up- en Downtown of East- en West Village, en je beleeft NYC toch net iets anders dan in een metrostel onder de grond.

Welke fiets?

Al snel koos ik voor het goedkope City Bike systeem, de blauwe fietsen die je overal in (vooral) Manhattan tegenkomt, al is ook een stuk van Brooklyn al voorzien van enkele tientallen fietsstations (Brooklyn Bridge overfietsen is dus geen probleem). Tegen 2017 komen er zo’n 6000 fietsen en honderden stations bij in de andere stadsdelen.

Prijs?

Je koopt met je kredietkaart een pas in één van de automaten aan de fietsstations doorheen de stad. Er zal per fietspas een waarborg van 101 dollar van je kredietkaart worden afgehouden (bij mij netjes terug gestort na een week). Vervolgens kies je de 24-uren pas (9,95 dollar) of de 7-dagen pas (25 dollar). Ga je voor langere tijd naar New York kan je online (niet aan de automaat) een ‘fietssleutel’ bestellen voor 1 jaar aan 149 dollar.

Hoe werkt het?

1. Steek de kredietkaart waarmee je de pas aankocht in elke fietsautomaat doorheen de stad. Je krijgt een code. Kies vervolgens een fiets uit en toets de code in, zo ‘unlock’ je de City Bike.

2. Neem je fiets en ontdek de stad. Je hebt nu 30 minuten om te fietsen. Zorg er voor dat je de fiets binnen het half uur achterlaat in een ander fietsstation. Daar kan je dan een nieuw exemplaar nemen en verder fietsen. Dit systeem is bedacht om een constante aanvoer van fietsen te hebben in elk fietsstation. Je kan zo vaak een fiets nemen als je zelf wilt.

3. Er zijn momenteel zo’n 330 stations in Manhattan dus vrees niet dat je er geen zal vinden binnen de 30 minuten. Kom je ergens aan en is het station vol? Steek je kaart in de automaat en klik op Request Time Credit. Je krijgt dan 15 minuten om een ander station te zoeken.

4. Kan je echt geen station vinden binnen de dertig minuten? Da’s natuurlijk geen ramp, maar wel redelijk prijzig ten opzichte van de spotgoedkope prijzen voor een dag of weekpas. Fiets je een 1 uur rond i.p.v. de 30 minuten dan kost je dit 4 dollar extra (belast op kredietkaart).

@Wikipedia

Tips

Klik de fiets steeds goed vast in het fietsstation. Breng je een fiets niet terug dan kost je dit 1200 dollar.

Binnen het stadsdeel Manhattan vind je OVERAL een fietsstation, letterlijk op bijna elke straathoek (voorlopig niet ter hoogte van Central Park en richting Bronx). Ook in Brooklyn (zeker in de omgeving van Brooklyn Bridge) zijn er stations.

@Huffington Post – 2014

ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!