Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


4 favoriete food hotspots in Londen

We waren er al razendsnel uit dat onze geslaagde uitstap naar het prachtige Parijs van enkele maanden geleden snel een vervolg verdiende. Daarom spoorden en vriend en ik vorige week even snel over en weer richting een andere bestemming: Londen.

Dat warme en vertrouwde gevoel dat ik meteen had toen ik onlangs ronddwaalde in de Franse hoofdstad vond ik niet meteen terug onder de Britse Big Ben of in de straten van Notting Hill. Een echt snelle terugkeer naar Londen zit er dus volgens mij niet meteen aan te komen (want ook: nog veel te veel op de lange bucketlist).

Ik deel wel graag met jullie mijn favoriete eetadresjes die we ontdekten tijdens ons tweedaagse blitzbezoek aan de stad van fish & chips, vuurrode telefooncellen en iconische dubbeldekkerbussen.

1 Hobson’s Fish & Chips

Eerste opdracht in Londen: lekkere fish & chips vinden! Vlakbij ons Airbnb appartement naast Porchester Square kwamen we eerder per toeval Hobson’s tegen. De keuze was snel gemaakt. We kozen voor de heerlijke kabeljauw (£9.95) en chips for two (£3.30). (9 Porchester Road)

2 Maria’s Market Cafe at Borough Market

Voor een echt hartelijk Engels ontbijt – super lekker, zonder franjes – moet je ongetwijfeld aan de tafeltjes van Maria’s Market Cafe zijn in de overdekte hal van Borough Market. We lieten de drie stevige dames achter de toonbank voor ons een al even stevig ontbijt met bonen, worstjes, spek, eieren en aardappelen samenstellen (£10). (in het hart van Three Crown Square, 8 Southwark St)

Londen6

3 Spice Mountain at Borough Market

Aan deze vaste stand op Borough Market kan je niet eten, maar wel de meest exclusieve kruiden proeven en kopen. Ze verkopen niet alleen de beste curries, maar ook een hele resem speciale pepers. Van lekker, maar flauwtjes tot fuck! bel een ziekenwagen!

Ik kocht er onder andere de Carolina Reaper, de heetste peper ter wereld gemalen tot poedervorm (£6 voor 10 gram). Die gaat nog voor enkele hilarische taferelen met een paar vrienden zorgen 🙂 (8 Southwark St)

Londen7

4 Bread Street Kitchen

Het enige wat we vooraf gepland hadden tijdens ons kort bezoek aan Londen was een etentje bij Bread Street Kitchen, het nieuwste restaurant van tv-kok Gordon Ramsay. Na een vlotte ontvangst werden we naar ons tafeltje gebracht waarna een über vriendelijke kelner ons een woordje uitleg gaf over de menukaart en suggesties. Als aperitief namen we een tapbier en het voorgerecht werd een tartaar van pikante tonijn (£12.00). Als main dish kozen we beide voor de surf & turf met sirloin steak en kreeft (£36). Een sommelier kwam vooraf enkele passende wijnen voorstellen uit een indrukwekkende lijst. Het werd uiteindelijk een Zuid-Afrikaanse Sémillon (£55, aanrader!)

Al is het restaurant vrij prijzig, wie lekker wilt eten komt bij Bread Street Kitchen zeker aan zijn trekken. Wil je rustig bijpraten tijdens het diner, dan is het er echter wel wat te rumoerig. (10 Bread St)

Bezochten jullie al eens één van deze plekjes in Londen? Of hebben jullie toch een andere favoriet?


ReizenReizen

4 reacties

  • Een leuk en erg grappig geschreven stukje Bart! Ik begrijp echt wel niet hoe je niet van Londen kan houden :p

    • Niet houden van is niet de correcte omschrijving hoor. Het gaf me gewoon niet hetzelfde vertrouwde gevoel als Parijs (dat ik ook helemaal niet goed kende). Ik had er misschien een beetje te veel van verwacht, of misschien bezocht ik de verkeerde plaatsen. Dat kan natuurlijk ook 😀

  • Allemaal leuke plaatsen, al vind ik het resto van Gordan Ramsay wel erg duur. Ik heb net even online het menu opgezocht en dat is niet voor mijn budget momenteel…

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!