Hotspot: Glamping Haspengouw, Sint-Truiden

Overnachten in Sint-Truiden is uiteraard mogelijk in één van de hotels of B&B’s, maar tijdens de bloesemactiviteiten kan je er ook voor kiezen om wakker te worden tussen de fruitbomen. Dat kan onder andere in de glampingtenten van Glamping Haspengouw naast bloesembar Le Bon Vinvant. Met dit project wil men nog meer inspelen op de beleving tussen de bloesems. Wij slapen er heerlijk tussen de bomen op de grens tussen Borgloon en Sint-Truiden. En ontbijten doen we ‘s ochtends met zicht op de velden.

SintT25

Glamping Haspengouw

Glamping is al enkele jaren hot & happening en staat voor luxueus en glamoureus kamperen. Glamping Haspengouw pakt nu misschien niet direct uit met de grootste en meest super-de-luxe kampeeropties, maar de tenten die ze aanbieden zijn ruim, netjes en voorzien van een erg goed bed (bye bye luchtmatrasje en bijhorende pomp). Verder kan je er van een glas wijn genieten vanop de grote kussens en is er stroom voorzien om je mobieltje op te laden.

De erg propere en comfortabele mobiele badkamer op het terrein wordt gedeeld met de andere gasten en is voorzien van een toilet, lavabo en inloopdouche. Maar denk eraan dat handdoeken zelf mee te brengen zijn.


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

De vijf tenten staan netjes tussen de bloesems – rond een picknicktafel én gezellig kampvuurtje – opgesteld. Want glamping of niet, hier in Sint-Truiden is het de locatie die telt. Wie wil er ‘s ochtends nu niet wakker worden met zijn nog halve slaapkop tussen de velden vol prachtige bloesems? Er wordt een eenvoudig ontbijt voorzien waar – hoe kan het ook anders – fruit centraal staat.

Een tent voor 2 personen (met ontbijt) kost €100 per nacht en kan je hier boeken.

Hoe ons weekend in Sint-Truiden eruit zag kan je lezen in de blogpost Fruitige bloesemzee overspoelt Sint-Truidens landschap.

SintT13
De ruime tenten bieden alle comfort.

Praktisch

Sint-Truiden ligt in de provincie Limburg. Het is zo’n 20 kilometer rijden vanuit Hasselt, 65 kilometer vanuit Brussel en 90 kilometer vanuit Antwerpen. Het treinstation van de stad heeft regelmatige verbinden met onder meer Leuven en Hasselt.

Voor vragen over wandel- en fietsroutes, bezienswaardigheden en een assortiment aan streekproducten kan je dagelijks terecht bij de dienst toerisme van Sint-Truiden (Grote Markt).

Deze trip kwam er in samenwerking met Toerisme Limburg en Toerisme Sint-Truiden.

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img