Grote plannen: op pad doorheen voor mij onbekend Wallonië

Als fervent reiziger is het eigenlijk bijna schandalig om het te moeten bekennen, maar de kennis van mijn eigen Belgenlandje is niet al te best. Wallonië bijvoorbeeld is me zo goed als onbekend en de grote steden bij onze zuidelijke collega-landgenoten bezocht ik voorlopig nog niet echt. Buiten mijn ervaringen die ik had tijdens enkele kampen met de jeugdbeweging in Durbuy of de schoolreis naar de Grotten van Han, jaren geleden ondertussen, weet ik weinig tot helemaal niets af van de Ardennen.

dinant
De Maas in Dinant

Vorige week liet ik jullie hier op mijn blog al weten dat ik deze zomer kriskras doorheen Vlaanderen zal 5x hostelhoppen per trein en vandaag ben ik met Brussel & Wallonië Toerisme leuke gesprekken begonnen over een bezoek door het Franstalige deel van ons land. Altijd leuk als er een organisatie kan helpen met het uitzoeken van leuke spots, coole activiteiten en verborgen pareltjes. Enige voorwaarde is opnieuw dat alles zal moeten bereikt worden per trein, bus, fiets of te voet. En dat blijkt in Wallonië nu toch net iets moeilijker dan in Vlaanderen. Spannend! Ik kijk er echt enorm naar uit. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte.

Logeerde jij onlangs in een leuk hotel of op een verrassende camping? Is er een plaatsje in Wallonië waar ik absoluut naartoe moet gaan? Laat het me weten. Maar denk eraan, ook hier moet een (klein) stationnetje in de buurt zijn 🙂

ReizenReizen

8 reacties

 • Magdalena V.d.B.

  wat leuk. wallonië heeft zo veel moois te bieden. zoals op de foto is dinant ook echt zeer mooi en leuk om te bezoeken. sportieve activiteiten kan je altijd gaan doen in durby. daar hebben ze mooie parkoers met opdrachten.

  • Bedankt Magdalena. We werken momenteel een leuk programma uit. Hou de blog zeker in het oog de volgende dagen! 🙂

 • Wanneer ga je precies? Ik zou dolgraag ongeveer hetzelfde doen tijdens mijn vakantie in augustus. Ik hoop dat ik nog wat inspiratie kan opdoen via je verhalen op de blog! Groetjes Runne.

 • Wat gaaf. Als Nederlander ben ik gefascineerd door de verschillen tussen België en Nederland. Wallonië doorreizen staat nog op mijn bucketlist, zeker sinds ik vorig jaar de trein van Brussel naar Charleroi nam en mijn ogen uitkeek.

  • Ik hoop echt op leuke, inspirerende plekjes te komen waarvan ik het bestaan niet echt afwist!

 • Tof idee om alles met openbaar vervoer te doen! Leuk concept! In Wallonië zal dat inderdaad een pak minder evident zijn, maar zeker de moeite waard!

  Voor ik mijn blog had, ging ik ook amper op reis in eigen land. En toen woonde ik in Leuven en was Wallonië plots vlakbij, dus nu probeer ik ook wat schade in te halen 🙂

  • Ik kijk er echt zo hard naar uit 🙂 Ik hoop cht wel op plaatsen te komen waarvan ik niet wist dat ze in ons land bestonden. Lekker ‘toeristen’ in eigen land, heerlijk..

Geef een reactie