Handige websites om een reis te boeken

5 min.

De laatste jaren wint het online zoeken naar de ideale reis duidelijk terrein. De klassieke touroperators worden daardoor niet buitenspel gezet, maar hun verkoopskanaal verschuift wel duidelijk van de fysieke winkel naar gebruiksvriendelijke websites. Het moet zowat de meest gestelde vraag zijn die ik als reisblogger dagelijks krijg: “waar boek ik het best hotels en vluchten?” Hieronder vind je de meest courante en betrouwbare websites om een reis te boeken.

Mijn lijstje met handige websites om een reis te boeken

Pakketreizen

TUI

TUI – het vroegere Jetair – is één van de grootste vakantieaanbieders en al meer dan 50 jaar actief in ons land.

Ga naar TUI.be

Vetexbart in Carthago Tunesië ruine
Ik vloog met TUI afgelopen jaar onder meer naar het prachtige Tunesië.

Neckermann

Neckermann is een grote Belgische touroperator. Neckermann garandeert de laagste prijs; indien je vakantie elders goedkoper is dan betaalt Neckermann het verschil terug.

Ga naar Neckermann.be

Corendon

In 2017 verzorgde Corendon de reis voor ruim 600.000 vakantiegangers naar tientallen zonbestemmingen binnen en buiten Europa. Turkije, Bulgarije, Griekenland, Egypte, Marokko en Tunesië zijn erg populair.

Ga naar Corendon.be

Corendon zet sterk in op Turkse bestemmingen.

Sunjets

Touroperator Sunjets.be maakt deel uit van de TUI Group.

Ga naar Sunjets.be

Sunweb

In de zomer is Sunweb sterk aanwezig met populaire en betaalbare zonvakanties in landen als Spanje, Griekenland, Turkije, Tunesië, maar ook bijvoorbeeld Gambia, Kaapverdië en Dubai .

Ga naar Sunweb.be

CONNECTIONS

CONNECTIONS is een 100% Belgisch bedrijf dat gestart is in 1986. Ze zijn gespecialiseerd in scherpe vluchttarieven naar onder andere verre steden als New York of Bangkok.

Ga naar Connections.beCONNECTIONS, nog steeds dé New York specialist.

Eliza was here

Eliza was here, dat zijn hoofdzakelijk rustige vakanties rond het Middellands Zeegebied waarbij  couleur locale, sfeer en kleinschaligheid centraal staan.

Ga naar Elizawashere.be

Eén van de authentieke verblijven in Cyprus die je kan boeken bij Eliza was here.

Overnachtingen

Booking.com

Nog steeds de meest bekende boekingswebsite voor hotelovernachtingen met accommodaties in meer dan 220 landen en gebieden.

Ga naar Booking.com

Trivago

Je kent de website wel van die irritante reclame op tv. Maar Trivago doet wel degelijk wat het moet doen, namelijk het meest ideale hotel voor de beste prijs zoeken.

Ga naar Trivago.be

AirBNB

Geen fan van hotels? Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties.

Ga naar AirBNB.com

Vluchten

TUI fly

TUI fly is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen in België. Ze hebben meer dan 20 toestellen die vliegen naar bijna 200 routes van en naar zo’n 100 luchthavens.

Ga naar TUIfly.be

Ondere andere Miami is een populaire vliegbestemming bij TUI fly.

Brussels Airlines

Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartmaatschappij met het grootste vluchtaanbod van en naar de Europese hoofdstad Brussel.

Ga naar Brusselsairlines.com

Momondo

Momondo is een reiszoekmachine die miljarden vluchten, hotels en autoverhuurdeals vergelijkt. Ze verkopen geen vluchten, maar vergelijken de prijzen voor je. Erg handig!

Ga naar Momondo.be

Allerlei

Amazon

Ga naar Amazon.

VAB

Een goede reisverzekering of pechverhelping is onmisbaar wanneer je naar het buitenland gaat. VAB is de grootste mobiliteitsvereniging en bijstandsverlener van Vlaanderen.

Ga naar VAB.be

Weekenddesk

Weekendjes weg voor elk budget en voor ieder wat wils.

Ga naar Weekenddesk.be

Weekendje Antwerpen? Check dan zeker Weekenddesk!

Ken jij nog handige websites om een reis te boeken?

* Dit artikel bevat affiliate links. Voor meer info, check mijn reclame code pagina.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?