Hannover ontdekken vanuit je eigen kot

Eén van onze meest verrassende citytrips van de afgelopen jaren was zonder twijfel Hannover in Duitsland, op zo’n 500 kilometer van Brussel. In tijden zonder lockdown restricties kan je er makkelijk geraken met de auto, trein of het vliegtuig.

Virtuele stedentrip naar Hannover

De fantastische baroktuinen Herenhausen Gardens.

Er gelden momenteel lastige maar noodzakelijke maatregelen om de wereldwijde corona-pandemie te lijf te gaan. Daardoor is een echt -in levende lijven– bezoek aan Hannover jammer genoeg tijdelijk onmogelijk. De stad doet daarom alvast een mooie inspanning met de erg inventieve campagne Travelling Without Moving. Via krachtige technologie –Hannover is trouwens de bakermat van de IT-sector in Duitsland– kan je nu vanuit je kot deze fantastische stad en de omliggende regio virtueel ontdekken via een 360°-tour.

Luchtfoto vanuit het Nieuwe Stadhuis.

Hannover is een plek omgeven door groen en daarom perfect te voet te ontdekken of per fiets, maar een bezoekje vanuit je luie zetel is momenteel echt de best mogelijke optie. Je hebt enerzijds het historische centrum met z’n opera en nieuwe stadhuis, en daarnaast kan je naar de hippe stadsdelen Linden of Nordstadt. Linden is echt dé plek om uit te gaan, mede dankzij de 40.000 studenten die de stad telt. Maar vergeet ook de Herenhausen Gardens niet te bezoeken vanuit de lucht want het is en blijft één van de mooiste baroktuinen van Europa.

Inspiratie

Wie alvast zijn stedentrip voor Hannover wil plannen kan een kijkje nemen op de blogpost Verrassende citytrip: groen & hip Hannover.


ReizenReizen

Geef een reactie