Rein op pad: Super Bowl in Hard Rock Café Brussels

Ik heb het hier natuurlijk over het Hard Rock Café. Ik breng vanavond een bezoekje aan het Brussels filiaal. En ik kan me geen beter moment uitkiezen om deze zaak te verkennen, dan tijdens het meest Amerikaanse moment van het jaar; de Super Bowl.

Super ‘Bowl’ Sunday in Hard Rock Café Brussels

De finale van de American Football competitie staat bij ondergetekende steeds met stip aangeduid in de agenda. Wegens werkverplichtingen lukt dat niet altijd, maar deze keer gingen ze me niet bij de neus hebben. Al maanden op voorhand duidde ik de eerste zondag van februari aan met een dikke, rode stift. Ze mochten op hun kop gaan staan! Ik moest en zou de clash tussen de New England Patriots en de Philadelphia Eagles aanschouwen. En wanneer er dan een uitnodiging van het Hard Rock Café in de brievenbus valt, mag echt àlles ontploffen.

Burgers, chicken wings & bier

Met een paar Red Bulls in mijn bloed trek ik met m’n broer Dirk, tevens American Football adept, richting Grote Markt in Brussel. Rond de klok van 23u melden we ons aan en schuiven we de voeten onder de toog van deze prachtig ingerichte zaak. Dat vintage tintje stelt nooit teleur. Omstreeks 23.30 begeleidt een van de vele medewerkers ons naar een tafel op het derde verdiep van de zaak. Een pre-game maaltijd in de vorm van een bord vol spicy chicken wings en een Legendary Burger naar keuze.

Broerlief spoorde rechtstreeks van het WK Veldrijden in Valkenburg naar Brussel, toch met een pils of 15 in het systeem, en mij mag je vandaag aanspreken met de naam BOB. Het mag je dus niet verbazen dat er eerder cola vloeit, dan huisbier Carlsberg. Het Deens bier is, samen met Grimbergen, hier trouwens van den tap!


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Bij zowel de wings àls de burger lik ik letterlijk mijn handen en vingers af, omdat dat nu eenmaal zo hoort als je naar de Super Bowl kijkt. Wie deze wedstrijd al in de USA heeft gevolgd, kan (en màg) dit gerust bevestigen. Voor Amerikanen staat het finger food en de drank op een fiere tweede plaats tijdens dit evenement.

De vele schermen in de zaak zorgen er voor dat ik helemaal niets mis van de wedstrijd. Zelfs wanneer een verplichte toiletstop (spicy food, you know) roet in het eten lijkt te gooien, hoor ik het audio commentaar door de muren heen. Dit is waar de Super Bowl helemaal rond draait; een stevige maaltijd, gelijkgezind gezelschap en tv schermen waar je naar kijkt.

And the winner is…

Oh ja, de Eagles klopten de ongenaakbare Patriots in de beste Super Bowl die ik ooit heb gezien. Mijn god! Wat. Een. Match. En wanneer we rond 4.30 het Hard Rock Café verlaten, staat er nog steeds personeel met een glimlach achter de bar. Die mensen verdienen nu écht wel hun nachtrust. En ik? De eerste trein van 4.42 richting een Kempens treinstation waar ik gegarandeerd een dichtgevroren auto ga terug vinden.

Praktisch

Hard Rock Café is te vinden in 74 landen. In de vorm van 178 cafe’s, 24 hotels en 10 casino’s. In Brussel zijn ze iedere dag open. Pintjes drinken in de bar kan van zondag tot en met donderdag tussen 11u en middernacht. Vrijdag en zaterdag blijft men een uurtje langer achter de tapkast staan. Kleine of grote honger? Dan ben je welkom tussen 12u en 23u (zondag t/m donderdag) en tussen 11u en 00u op vrijdag en zaterdag.

Je kan online je plekje reserveren via deze website. Voor de echte fans; ook Antwerpen heeft zijn Hard Rock Café. Centraal gelegen op de Groenplaats.

Een weekend Brussel in gedachten? Dan zijn hier enkele tips.

Rein werd uitgenodigd door Hard Rock Café Brussels

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img