Het muziekinstrumentenmuseum in Brussel is een echt pareltje

DSC00208
Het muziekinstrumentenmuseum is een echt pareltje in Brussel.

Tijdens onze voorbije trip naar Brussel gingen we – eigenlijk omdat het pijpenstelen regende – niet alleen langs bij het Belgisch Stripmuseum, maar namen we ook een kijkje in het Muziekinstrumentenmuseum. Kortweg ook wel MIM genoemd.

Verscholen achter de prachtige art nouveau gevel van het oude Old England gebouw aan de Hofberg in Brussel heeft het museum meer dan 8000 verschillende instrumenten in zijn bezit. Daarvan zijn er zo’n 1200 terug te vinden in de vier tentoonstellingszalen.

Je moet helemaal geen muziekkenner te zijn om te genieten van dit interactieve museum. Voor 8 euro krijgen we (standaardticket, – 18 jarige betalen bijvoorbeeld slechts 2 euro) niet enkel toegang tot de verschillende zalen, maar we ontvingen ook een handig toestel met headset waarop we alle info van de instrumenten konden bekijken. En we werden getrakteerd op de verschillende klanken van de diverse muziekinstrumenten, die automatisch afspeelden als we in de buurt van de Bluetooth-verbinding kwamen.

In de koepel helemaal bovenaan het gebouw heb je een gezellig restaurant waar je trouwens een formidabel uitzicht hebt op de hoofdstad (gewoon iets drinken kan er ook tijdens de openingsuren van het museum). Er is ook een dakterras waar je in de zomer iets kan eten of drinken.

Brussels City Card

24 (22 euro), 48 (29 euro) of 72 uur (35 euro) in Brussel? Dan is de Brussels Card een onmisbare aankoop! Met het kaartje (en bijhorende, handige gids) verken je meer dan 30 musea (ook het MIM) en krijg je nog eens korting bij tientallen attracties en handelaars. Betaal je een beetje meer dan kan je ook op de Hop On Hop Off bussen springen met de Brussels Card. Meer info vind je hier.

Brussels8

Muziekinstrumentenmuseum Brussel
DSC00338

Brussels7

DSC00341

 Muziekinstrumentenmuseum, Hofberg 2 in Brussel | website

In de aanloop naar en tijdens mijn blogtrip werd ik op weggeholpen door de mensen van Visit Brussels, waarvoor dank!


ReizenReizen

2 reacties

Geef een reactie