Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Hippe hostel op toplocatie in Oostende

Met temperaturen die vlotjes dertig graden bereikten sloot ik het voorbije weekend mijn tocht langs enkele Vlaamse jeugdherbergen af aan de Belgische kust in Oostende. De Koningin der Badsteden zoals men Oostende ook wel eens durft te noemen is in tegenstelling tot sommige andere kustgemeenten niet enkel een plaats waar er enkel in de drukke zomermaanden geleefd wordt als de toeristen toestromen. Hier hangt immers het hele jaar door een levendige sfeer om zo niet enkel de dagjesmensen in juli en augustus te plezieren, maar ook de 70.000 inwoners 365 dagen per jaar een echte thuis te geven.

Via Antwerpen, Gent of Brussel raak je makkelijk in Oostende per trein en op enkele minuten stappen van het imposante stationsgebouw sta je al met je voeten op het strand. Ga je te voet dan moet je wel de kraampjes met lekkere visgerechtjes kunnen weerstaan. Lukt je dat toch niet, pas dan op dat de meeuwen niet met je verse garnalen aan de haal gaan (ik spreek uit ondervinding) 🙂

Tijdens mijn weekendje in Oostende koos ik voor een bed in de onlangs ge(her)opende moderne hostel De Ploate in de Langestraat. De jeugdherberg ligt op enkele meters van de dijk (en dus ook het strand) én midden in een bruisend deel van de stad met café’s en restaurantjes in de directe omgeving van onder andere het Wapenplein of de Groentemarkt.

Oostende3

De nieuwe kamers (van twee tot zes personen) van de hostel beschikken over al het comfort dat de huidige backpacker of citytripper verwacht van een moderne jeugdherberg. Zo is er in iedere kamer een apart toilet en douche, proper beddengoed en een persoonlijke locker om je kostbare spullen in op te bergen.

Oostende2

Wie denkt dat een jeugdherberg per se oubollig moet zijn, heeft zeker de moderne hostel in Oostende nog niet van dichtbij gezien. De hippe bar en lounge nodigen gewoon uit om ’s avonds een lekkere Keyte van ’t vat te bestellen, een heerlijk lokaal bier. Wie ’s avonds wil mee-eten kan de drie-gangen maaltijd bestellen aan € 11,70 per persoon. Wie liever zelf een potje kookt (of een lasagne van den Aldi opwarmt, dat reken ik ook goed) 🙂 kan terecht in de trekkerskeuken.

oostende4

Voor het verblijf in een tweepersoonskamer betaalde ik (+30 jaar) in De Ploate € 28,50 met ontbijt. Een dat is een koopje voor een overnachting in Oostende tijdens het drukke hoogseizoen. Een bed op een meerpersoonskamer heb je voor € 24,50/nacht.

Oostende

Dankzij VJH (Vlaamse JeugdHerbergen vzw) wordt reizen in binnen- en buitenland een stukje goedkoper. Als jaarlid profiteer je onder andere van 10% korting. Je lidkaart is geldig in zo’n 4000 hostels, aangesloten bij HI (Hostelling International).

Bezoek ook eens de Facebook-pagina van Hostel De Ploate.

Voor deze trip kon ik rekenen op de steun van de Vlaamse Jeugdherbergen vzw / Hostelling International


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!