Historisch verleden en prachtige natuur in Dinant

Ondertussen heb ik er op enkele dagen toch al zo’n 480 kilometer aan treinreizen, 42 kilometer fietsen, 12 kilometer kajakken én uren wandelen opzitten tijdens mijn bezoek aan Wallonië. Een trip die vorig week begon in Doornik, bracht me tot nu toe naar onder andere Bergen, Namen, Annevoie, Celles en Bertrix. Gisteren was het dan de beurt aan Dinant, waar de rivier de Maas een hoofdrol speelt. Vanuit het station van Yvoir (na het schitterende ontbijt in B&B Art’isane nam ik in Evrehailles naar daar de bus) kwam ik een tiental minuten later aan in Dinant. Eenmaal ginder was het meteen hoog tijd voor wat sport en actie.

Kajakken doe je uiteraard niet op de Maas in Dinant, maar wel een kort treinritje verder, in Gendron op de Lesse bijvoorbeeld. Ik besloot als beginner om een degelijk bootje te nemen en huurde een ‘comfort kajak’ bij Dinant Evation (Lesse Kayaks). Voor het traject Gendron-Anseremme (ongeveer 12 kilometer – ca. 2,5 uur) betaalde ik zo’n 25 euro. Eénmaal aangekomen neem je makkelijk de trein vanuit Anseremme terug naar Dinant (minder dan 5 minuten).

Dinant5

Kajak2

Dinant4

Natuurlijk kan je ook gezellig rondwandeling in Dinant en zijn stadscentrum. De meest bekende bezienswaardigheid is ongetwijfeld de citadel, maar weinig mensen weten dat Dinant ook ‘iets heeft’ met saxofoons. Het is immers hier dan zijn uitvinder Adolph Sax het levenslicht zag.

Dinant

412463_Panorama-Dinant_(c)WBT-JPRemy

Dinant2

Dinant3

Probeer zeker de specialiteit, de Dinantse koek, met bloem en honing. Lukt het jouw op hem stuk te bijten?

Voor mijn verblijf in Dinant koos ik voor een kamer in het Ibis Hotel, dat trouwens leuke standaardkamers heeft net naast de Maas, op ongeveer een kwartier wandelen van het treinstation.

Ook morgen verken ik weer een extra stukje Wallonië. Zo staan het Kasteel van Veves, één van de mooiste Waalse dorpjes Celles én een bezoek aan de leisteenmijn in Bertrix op het programma!

Deze trip kwam er in samenwerking met Brussel-Wallonië Toerisme.

Is kajakken iets voor jou of is dat net iets te vermoeiend:) ? Wat vond je tot nu toe van mijn trip?

ReizenReizen

6 reacties

 • Dat kajakken lijkt mij zeker de moeite om te doen, zeker in die prachtige omgeving. Maar 12 kilometer lijkt mij toch vrij zwaar om te doen, niet?
  Tot nu toe heb je al fantastische steden een bezoekje gebracht. Kan je misschien op het einde van je trip een samenvatting geven van de hoogtepunten van je reis?

  Groeten,
  Nick

  • Het was nochtans de korte toer 🙂 Het valt best mee omdat je plaatsen hebt waar je kan aanmeren en iets kan drinken als je wil.

   Ik maak meestal een top 10 dus die komt er zeker aan, Nick!

 • Nina De Meester

  Toffe blog! Het is zo lang geleden dat ik daar nog eens was, maar nu krijg ik wel terug zin om er eens een weekend op uit te trekken. Ideaal voor de kids tijdens de vakantie denk ik.

  • Thx Nina. We willen altijd maar ver op vakantie gaan en vergeten vaak dat er dichtbij ook zoveel mooie plekken zijn.

   Dinant en omgeving zijn uiteraard ideaal voor een bezoek met kinderen. Vraag even na bij Toerisme Bxl-Wal wat allemaal de mogelijkheden zijn (link in artikel). Groetjes, Bart

 • Serge Van Cauwenbergh

  Ik moet dringend nog eens gaan kajakken. Staat al jaren op mijn to-do-lijstje maar ik vergeet het elke keer weer. Is ondertussen ook al van begin jaren negentig geleden, tijdens de sportdag op school. Ik deed dat wel graag, was plezant.

  • Dan weet je wat je moet doen Serge! Spring die kajak in deze zomer en geniet van het landschap! 🙂

Geef een reactie