Hoe regel je een visum voor India? (+hotspots)

7 min.

Heb je al eens nagedacht om je vakantie door te brengen in India? Dit enorme land met een bevolking van om en bij de 1,3 miljard (!) mensen biedt je een ware schat aan cultuur, geschiedenis en diversiteit. Van kleurrijke steden tot prachtige wouden en van tropische stranden, tot eeuwenoude tempels. Sinds kort heb je zelfs de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit Brussel naar deze parel te vliegen.

Voor wie zich aan een avontuurlijke trip naar India wil wagen -en het zich niet zal beklagen- geven we je een lesje in India for beginners. Ook helpen we je op weg met je visum, zodat je zorgeloos kan beginnen plannen.

Taj Mahal

Bijna synoniem met India zelf! Als je de naam Taj Mahal vertaalt vanuit het Perzisch, krijg je “kroon van palezien”. En beweer maar eens het tegendeel! De Taj Mahal, gelegen in de stad Agra, staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed én is een van de zeven wereldwonderen. Niet alleen de enorm precieze symmetrische constructie en het glinsterend wit marmer trekt miljoenen toeristen aan. Het zijn vooral verliefde koppeltjes die hier een paar uurtjes hun thuis vinden. Het verhaal van dit monument gaat dat keizer Shah Jahan in 1631 de Taj Mahal liet bouwen als nagedachtenis van zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal. Prijskaartje van het gehele complex? Omgerekend een kleine 670,000,000 euro. De liefde van Shah Jahan kende duidelijk geen grenzen.

Bollywood

Aangezien een van de rechtstreekse vluchten vanuit Brussel als bestemming Mumbai heeft, even een leuk intermezzo over Bollywood, de Indische tegenhanger van -jawel- Hollywood. Bollywood staat niet persé voor àlle Indische films, maar wél voor degene die in Mumbai (voormalig Bombay) geproduceerd worden. Volg je nog? In Mumbai spreekt men, samen met de rest van het land, vooral Hindi en resulteerde dus in een grotere afzetmarkt. Het rekensommetje klopt: B(ombay) +(H)ollywood = Bollywood. De kans dat je in Mumbai een filmploeg tegen het lijf loopt is dus groot!

De ghats van Varanasi

Het heiligste ritueel, in de heiligste rivier in een van de heiligste steden ter wereld. Een ghat is een reeks van trappen die eindigen in het water, zij het een vijver of, in dit geval, de Ganges. Tijdens een boottocht op deze rivier kan je de spirituele kant van India in vol ornaat aanschouwen. Dit is de plaats waar veel Hindi komen baden én bidden. Maar het meest uit het oog springen toch de rituele lijkverbrandingen. Als westerling sta je misschien vol ongeloof te staren naar deze gebeurtenissen, maar het is een essentieel deel van deze bevolking hun cultuur.

Cricket

Vergeet voetbal, cricket is hier heer en meester! Waar in Europa de toeristen een potje voetbal mee pikken en in de USA American Football een must see is, kan je hier niet om cricket heen. Het lijkt soms een van die sporten die veel te ingewikkeld lijkt. Geen paniek! Raadpleeg even YouTube voor een explained video en je bent vertrokken! Cricket is hét populairste tijdverdrijf van de Indiërs. En het woord tijdverdrijf is hier wel op zijn plaats. Wedstrijden, afhankelijk van het type cricket dat wordt gespeeld, duren soms dagen lang!

Visum regelen

Naast een zin voor avontuur heb je natuurlijk ook een visum nodig voor naar India af te reizen. Hier zijn de stappen die je best volgt als je de knoop hebt doorgehakt!

Voor toeristen onderscheiden we twee soorten toeristenvisa, eentje voor minder dan 60 dagen en eentje voor meer. We gaan er van uit dat je eerste kennismaking met India binnen die 60 dagen wel zal lukken. We helpen je dus graag verder met de eerste optie!

Uiteraard kan je online terecht voor het aanvragen van je E-visum. Snel en efficient!

 • Surf naar deze website en volg de verscheidene stappen. Hier geef je je gebruikelijke gegevens, zoals je naam, woonplaats, mailadres,…
 • Betaal de kosten voor je visum. 
 • Ontvang het eVisum in je mailbox.
 • Print het af en hou het goed bij!

Hieronder nog even de voorwaarden voor een geldig e-visum.

 • Recente pasfoto uploaden
 • Je paspoort inscannen
 • Je paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn en dient minimaal 2 lege pagina’s te bevatten
 • Print het e-visum uit.
 • Bij aankomst worden biometrische gegevens afgenomen: een foto van je gezicht, en vingerafdrukken
 • Neem je retourticket mee
 • Het e-visum is niet geldig voor aankomst via land
 • Een e-visum geldt alleen op deze luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi en de zeepoorten Cochin, Goa en Mangalore.
 • Je mag India verlaten via de Immigration Check Posts
 • Maximaal 2 e-visums per kalenderjaar
 • E-visum geeft geen toegang tot beschermde- of cantonmentgebieden
 • Vraag het visum op tijd aan (zeker 4 dagen voor vertrek)! Daarna is het niet mogelijk een E-visum aan te vragen.

Je E-visum is geldig voor 120 dagen. Binnen deze periode is het toegestaan naar India af te reizen. Na je eerste aankomst mag je er maximaal 60 dagen verblijven. Met dit E-visum
mag je India twee maal binnen de geldigheid van je E-visum. De tweede dient binnen de 60 dagen na je eerste te gebeuren.

Online bemiddelingsbureau

Bemiddelingsbureaus kunnen je heel werk uit handen nemen bij de aanvraag van de juiste formulieren en visa. Zo kan je makkelijk via Visumbuitenland.nl je e-visum voor India aanvragen.

Zo, nu bezit je de nodige kennis van zaken om je eerste stappen richting India te zetten. Geniet van de prachtige natuur, de magnifieke architectuur en de culinaire rijkdom. India is ongetwijfeld more than meets the eye.

India, iets voor jou? Laat het me weten!

Laatste van Blog