Hoe zorg je steeds voor een plekje langs de nooduitgang?

Voor de ene is vliegen een absolute kwelling, terwijl voor de andere de trip in het vliegtuig vaak leuker is dan de eigenlijke strandvakantie en de vlucht niet lang genoeg kan duren.

Belangrijk gegeven is natuurlijk de plaats aan boord waar je zit tijdens de vlucht. Want niets is zo vervelend als tijdens de acht uur durende vlucht naar New York te moeten zitten als een sardientje in een blik.

zitje

Omdat ieder toestel een andere indeling heeft en elke maatschappij zelf kan beslissen over het aantal centimenters aan beenruimte is de app SeatGuru van Tripadvisor een heel handige tool.

Je kan met de app makkelijk opzoeken welke stoelen als ‘de beste’ worden ervaren op jouw vlucht. Je geeft de luchtvaartmaatschappij, je vluchtnummer en de datum van je reis in en je krijgt een handig overzicht.

De indeling van mijn vliegtuig tijdens mijn laatste vlucht naar Nice met Brussels Airlines zag er bijvoorbeeld zo uit:

Brussels_Airlines_Airbus_A319

Omdat ik vaak kies voor de goedkoopste tarieven en formules zoals Check&Go (Brussels Airlines) kan ik niet onmiddellijk mijn stoel kiezen tijdens het boeken. Dit kan evenwel vanaf 24 uur voor vertrek. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk na die vierentwintig uur je stoel kan aanpassen via de online check-in. Iedereen wil immers (gratis) extra beenruimte.

ticket

Normaal zou stoel 23C mijn plaats zijn volgens het mobiel ticket dat ik de dag voordien van de maatschappij ontvang. Via SeatGuru kom ik echter te weten dat rij 10 me door de nooduitgang extra  beenruimte geeft. Wat blijkt, de plaatsen zijn nog vrij!

wpid-img_20150324_121110.jpg
Een drankje, opgenomen programma’s via #Stievie op de tablet en voldoende beenruimte. Alles voor een perfecte vlucht! @vetexbart

Natuurlijk zijn er ook nog enkele andere mogelijkheden om de beste plaats te bemachtigen op het vliegtuig.

 


ReizenReizen

1 reactie

  • Handig die app van Tripadvisor, heb hem al even op mijn smartphone staan maar nog nooit gebruikt. Op één of andere manier vergeet ik telkens bij het selecteren van mijn stoel de beste plek te kiezen. Toch maar eens proberen om via deze manier de ‘beste’ stoel te kiezen (indien beschikbaar).

Geef een reactie