Vleugels & Staarten op het tarmac: 1 jaar!

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €599


Hip hip hoera! Vleugels & Staarten op het tarmac viert volgende week zijn eerste verjaardag! U leest het goed… ik ben momenteel al twaalf maandjes aan het bloggen en het afgelopen jaar was er ééntje met zeer veel reizen -vooral voor mijn werk- naar het buitenland. Hoog tijd voor een terugblik op een hectisch jaar vol leuke trips en fascinerende bestemmingen.

Waar ging ik zoal heen?

De eerst serieuze artikeltjes voor mijn blog gingen dus online in augustus van vorig jaar toen ik zowel in Barcelona als in Hamburg naar een beurs vloog, steeds voor een tweetal dagen.

Een maandje later stond er dan weer een werktrip naar Basel op het programma én ging ik voor de eerste keer citytrippen in het moderne Berlijn. Snel inpakken trouwens want enkele dagen later, het was begin oktober, vertrok ik opnieuw naar mijn all-time-favorite bestemming New York City. 7 dagen rondslenteren in The Big Apple, het zal achteraf bekeken, opnieuw het hoogtepunt van het jaar worden!

nyc2

In de wintermaanden was het een rustige periode, zo kreeg mijn handbagage dan toch nog zijn verdiende rust alvorens er in februari weer volledig in te vliegen met twee Spaanse (werk)trips richting Barcelona en Madrid.

In maart bracht ik onder andere een bezoekje aan de school in Nice (en ook even Monaco) waar ik binnen enkele maanden een zevental weken zal verblijven om mijn Frans wat verstaanbaar te doen klinken. Een weekje later vloog ik dan weer nog snel even naar Praag en Genève voor een interview.

P1040861

April. Tijd voor vakantie! Wordt het Dubai (nah, véél te warm), Sint-Petersburg (ook niet, veel te veel moeite doen voor een visum) of opnieuw NYC (ook noppes, want té dure tickets!). Na veel twijfelen, rekenen en plannen koos ik uiteindelijk voor Riga in Letland en een extraatje naar het Noorse Oslo. In totaal ben ik 6 dagen op pad.

In mei stond er dan opnieuw een bedrijfsbezoek in het Franse Bordeaux op het plannetje van mijn werkgever. Een week later vlieg ik met een vriend even over en weer naar Bristol om de wedstrijd van de Rode Duivels zeker niet te missen in Cardiff (Wales). Ik ga ook nog enkele dagen uitwaaien (maar ik blijf wel werken) aan de Belgische kust in Blankenberge.

P1040166

Wanneer andere mensen op vakantie gaan, in juli & augustus, blijf ik koppig in eigen land. Waarom het dubbele betalen tijdens het hoogseizoen en met krijsende bengels in het vliegtuig zitten als België en zijn omgeving ook de max is? Zo was er mijn #visitwallonia-trip met onder andere Doornik, Bergen, Namen, Dinant en Bertrix in juli en kwamen de Vlaamse steden Leuven, Voeren, Antwerpen, Gent en Oostende aan de beurt in augustus. Ohja. Ergens daartussen spendeerde ik ook nog een weekend in Rotterdam.

Voeren11

12 maanden in cijfertjes

 • Aantal vluchten: 26
 • Aantal foto’s getrokken: 16.786
 • Aantal overnachtingen in hotel: 53
 • Aantal uren vertraging op de luchthaven: 3(!) Dank u Brussels Airlines 🙂
 • Aantal gesneuvelde gsm’s: 3

Volgende plannen

 • Augustus 2015: 2-daags bezoek Utrecht, Nederland
 • September 2015: Citytripje Brussel & de Rode Duivels 4 dagen volgen naar Cyprus
 • Oktober 2015: Opnieuw die Duivels. Dit keer naar Barcelona.
Hoe zag jouw afgelopen reis-jaar eruit?


4 reacties

 • Wat een indrukwekkend reisjaar, heel erg tof zeg! Ik klik vooral even door naar Oslo, want daar ga ik eind september naartoe. Heel nieuwsgierig naar!

  • Ik durf het bijna niet te zeggen, maar Oslo was eigenlijk de trip die me met de minst leuk herinneringen deed naar huis komen 🙁 Maar hey, jij gaat het daar uiteraard fantastisch vinden 🙂

 • Gefeliciteerd met zoveel reizen in een jaar. Mooie combinatie als je dat ook gedeeltelijk voor je werk doet! Vorig jaar februari was de enige keer dat ik serieus voor mijn werk op reis ben geweest, maar dat was dan wel meteen naar Tanzania 🙂
  Wat voer je uit met die gsm’s?! 😯

Geef een reactie