Central Youth Hostel in Antwerpen

2 min.

In het centrum van Antwerpen ligt de moderne hostel Antwerp Central Youth Hostel, op slechts een steenworp van de populaire Groenplaats en midden in de Antwerpse modebuurt. Deze jeugdherberg opende in 2011 de deuren en is voor de prijsbewuste citytripper dé perfecte uitvalsbasis voor een kort verblijf in de Koekenstad.

Waardering: 4 uit 5.

Onze score (prijs/kwaliteit)

Deze hostel in Antwerpen ligt midden in modebuurt

Ik verbleef onlangs enkele nachten in het Antwerp Central Youth Hostel (Pulcinella) en was verrast door de strakke look en comfortabele invulling van de verschillende ruimtes. Na een vlotte check-in trok ik meteen richting prachtige bar, waar je enkele lekkere biertjes kan proeven, en waar eenvoudige snacks zorgen dat je zeker geen honger hoeft te lijden. Maar daar moet je in Antwerpen geen moment voor vrezen.

Booking.com
hostel in antwerpen
inkom pulcinella

De goedkoopste prijs voor je hotelkamer vinden?

Gebruik Momondo. Dit platform gaat verschillende boekingswebsites vergelijken voor jouw. Je krijgt enkele seconden later heel eenvoudig te zien waar je het goedkoopst je hotelkamer kan boeken!

hostel in antwerpen
bar pulcinella

Moderne kamers

In deze hostel heb je zo’n 26 kamers met bedden tot 6 of 4 personen, wat goed is voor ongeveer 120 gasten. Omdat comfort steeds belangrijker wordt zijn er ook nog eens 21 kamers met slechts twee bedden. Leuk om weten is dat iedere kamer ook is uitgerust met eigen sanitair. Wie met de fiets komt of een fiets huurt tijdens de trip naar Antwerpen kan die trouwens veilig opbergen in een afgesloten fietsenstalling.

hostel in antwerpen

Antwerp Central Youth Hostel praktisch

Voor een bed op een slaapzaal betaalde ik 31 euro. Hier is het gebruik van het beddengoed én een lekker ontbijt inbegrepen. Dankzij VJH (Vlaamse JeugdHerbergen vzw) wordt reizen in binnen- en buitenland een stukje goedkoper. Als jaarlid profiteer je onder andere van 10% korting. Je lidkaart is geldig in zo’n 4000 hostels, aangesloten bij HI (Hostelling International). Bezoek ook eens de Facebook-pagina van Antwerp Central Hostel.

hostel ontbijt
Antwerpen39

Voor deze trip kon ik rekenen op de steun van de Vlaamse Jeugdherbergen vzw / Hostelling International en Visit Antwerpen.


Kijk ook eens naar dit:

Laatste van Blog