Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Hotspot: Bar Gloed in Antwerpen

Enkele dagen geleden heeft in het centrum van Antwerpen de grootste pop-up van Vlaanderen zijn deuren geopend. In de A-Tower (de oude Dela toren) op zo’n 300 meter van het Centraal Station kan je iedere dag terecht in Bar Gloed voor een lekkere snelle lunch, een verfrissend drankje of een prachtig uitzicht op onder andere de Meir. Dat uitzicht krijg je vanop het gigantische dakterras op de vierde verdieping van het derde hoogste gebouw van Antwerpen, na de Boerentoren en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ik ging er onlangs een kijkje nemen tijdens mij shop trip naar Antwerpen en deze zomer zien ze mij er zeker nog enkele keren terug!

Update: deze pop-up is inmiddels gesloten

Gloed
Een knap vintage-industrieel interieur op de vierde etage van de A-Tower. Iedere verdieping telt zo’n 800 m² aan oppervlakte!

De Antwerp Tower vind je op de hoek van de Keyserlei en de Frankrijklei en tot de eigenaar het 24 verdiepingen tellende gebouw een definitieve bestemming heeft gegeven kan je er enkele maanden lang naartoe om er op de verschillende etages kennis te maken met toneel, yoga sessies, tentoonstellingen of modeshows in de exclusieve eventruimtes met een fantastisch panorama over ’t Stad.

Bar Gloed is iedere weekdag open vanaf 11u, in het weekend zelfs iets vroeger (9u). Naar boven ga je via één van de automatisch bediende liften aan de receptie van de A-Tower.

Gloed2
Genieten kan aan de tuintafels of de kleurrijke strandstoelen op het terras met geweldig uitzicht over de Meir en het Centraal Station.

Gloed Collage

Bar Gloed heeft niet alleen enkele lokale bieren, verse limonades of koffies op het menu staan. Je kan er ook terecht voor een snelle hap. Wij kozen er voor een slaatje van de dag (10 euro) met quinoa en kip en een quiche met champignons (12,50 euro). Het is de keuken van The Grateful Grill die er lekkere, gezonde en biologische producten serveert tegen betaalbare prijzen, al mochten de porties net een tikkeltje royaler zijn. Je bestelt zelf je gerechten en drankjes aan de toog.

Gloed3

Pop-up Bar Gloed verdwijnt samen met de andere initiatieven na een vijftal maanden (begin oktober). Wees er dus snel bij en ontdek Antwerpen vanuit de hoogte!

Ben jij klaar voor een bezoekje?


ReizenReizen

4 reacties

  • Ik woon al lang in Antwerpen, maar wist helemaal niet van het bestaan af van deze pop-up. Het lijkt me een ideale locatie, ik ga zeker eens langs.

    • Het is nog maar pas open van begin mei dus het is normaal dat je er nog niet van gehoord had 🙂 Het is wel de moeite dus je moet zeker eens een kijkje gaan nemen Lisa.

  • Klinkt goed & lekker Bart!

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!