Hotspot: Chicago Café in Brussel

Wie in Brussel lekker wil eten heeft natuurlijk keuze te over. Heerlijke Afrikaanse hapjes in de Matongéwijk , gebakjes van de bekende patissiers aan de Zavel, bloedpens bij de slagers in de Marollen of pikant Thais in de omgeving van ‘Asia Town’ in en rond de straten nabij het Sint-Katelijneplein.

Brusseleten3Voor een snelle lunch koos ik tijdens mijn citytrip naar Brussel voor het hippe en jonge Chicago Café op de Vlaamsesteenweg in de Dansaert wijk. Door de gigantische lichtkoepel achteraan het eetcafé oogt de verbruiksruimte enorm, wat bij binnenkomst aanvoelt als ‘even ontsnappen van de drukke stad’.

De speciale houten designerbanken, oude theaterstoelen en lange gezellige tafels met kleurrijke bloemen zorgen voor een vintage indruk, zonder er rommelig of goedkoop uit te zien. Bij Chicago Café kan je terecht voor een ontbijt, lunch of vieruurtje met een lekkere kop koffie of thee. De zaak sluit immers de deuren om 17u00 op weekdagen.

Wij kozen iets na de middagdrukte voor een Quesadilla -een soort gevulde Mexicaanse pannekoek- met kip, scampi, buffelmozarella en koolsla (13,50 euro). Daarbij werd een fris Tex-Mex slaatje geserveerd en een passende yoghurt dressing. Een uitstekende keuze zo bleek! Verder is er nog een ruime keuze aan quiches, croques of burgers maar kan je bijvoorbeeld ook gaan voor een lekker ontbijt.

Brusseleten

Brusseleten4

De zaak is open van zondag tot en met woensdag van 09u tot 17u en van donderdag tot en met zaterdag van 09u tot 19u. De hele menukaart van de zaak lees je hier.

Chicago Café, Vlaamsesteenweg 45 in Brussel

Deze trip kwam tot stand in samenwerking met Visit Brussels en Accor.

Zoek hier andere hotels in Brussel.


ReizenReizen

Geef een reactie