Hotel Outside Matrei
Hotel Outside (c) Carolin Thiersch

Hotspot: eco-hotel Outside & restaurant Inside in Oost-Tirol

3 min.

Tijdens mijn recente roadtrip door Oostenrijk had ik het geluk te kunnen overnachten in het Naturhotel Outside (****) in Matrei, in de deelstaat Oost-Tirol. Niet enkel de kamers waren er top, maar ik beleefde er ook het absolute culinaire hoogtepunt van het jaar in hun restaurant. Een plek die ongetwijfeld in no-time de eerste Gault-Millau mutsen zal ontvangen. Anders eet ik mijn schoenen op. Op voorwaarde dat ze worden klaargemaakt door chef-kok/entertainer Werner.

Hotel Outside

Het Naturhotel Outside ligt netjes in het midden tussen de impressionante bergen van Tirol. De fieren bergen beheersen er het uitzicht, maar ook de kristalheldere meren en bloeiende weiden geven vorm aan het decor van de streek. Dit hotel zet dan ook veel in op het ecologische aspect en is partner van het nationaal park Hohe Tauern. Ze zijn ook de trotse bezitter van heel wat eco-friendly awards en labels. Zo maakt de shuttledienst van het hotel gebruikt van een elektrische Tesla wagen en gaan ze voor de keuken zo veel mogelijk op zoek naar lokale producten.

Iedere kamer heeft een balkon met uitzicht op de bergen en ook de wintertuin met zwemvijver biedt een prachtig uitzicht. De meest kamers zijn pas gerenoveerd en tegen het einde van dit jaar (2017) moeten alle van de 40 kamers een make-over hebben gehad. Het wellness gedeelte van het hotel heeft een binnenzwembad, sauna, een stoombad en solarium.

De prijzen van een standaard Mountain Room starten vanaf € 95 per persoon, inclusief half pension (met erg uitgebreid ontbijt, 4-uurtje snack en viergangenmenu).

[vc_row][vc_column][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-bed”]Boek Hotel Outside | Virgener Straße 3 | 9971 Matrei in Oost-Tirol | Oostenrijk[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Een van de suites in Hotel Outside (credits – Andre Schoenherr)

Restaurant Inside

Absoluut sterrenniveau. Zo kan je een bezoek aan restaurant Inside het best samenvatten. Jonge chef Werner Wibmer werkte tijdens zijn studies al in de keuken van het hotel en roert nu na passages in de beste resto’s van Oostenrijk en het buitenland terug in de potten van Inside.

De verfijnde keuken is een niet alleen een streling voor de tong, maar zeker en vast ook voor het oog. Lokaal is het codewoord van Werner. Zo komen de kruiden uit de eigen tuin, het vlees van de lokale slager en ingrediënten zoals melk, groenten en fruit komen uit de streek en zijn zo veel mogelijk biologisch geteeld.

De setting van het restaurant is modern, maar straalt toch rust uit. De ontvangst en de bediening in het restaurant is van topniveau.

Omdat het restaurants slechts een 16-tal couverts kan verwerken moet je op voorhand een tafeltje reserveren. Een viergangenmenu kost € 54 en de achtgangenmenu € 94. Je kan er ook à la carte bestellen.

Laatste van Blog