Hotspot: Ellen’s Stardust Diner in New York City

stardustWanneer je enkele dagen in New York City bent is het altijd leuk even binnen te springen bij het iconische Ellen’s Stardust Diner. Uiteraard zijn er diners genoeg terug te vinden in NYC – zeker in het drukke Manhattan – maar voor een unieke ervaring met je toch bij Ellen op Broadway zijn.

Of je nu heel vroeg tijdens de ochtend wil ontbijten, ’s middags trek hebt in een snelle lunch, een lekkere Cheesecake als vieruurtje gaat verorberen of ’s avonds uitgebreid wil dineren met een Cosmopolitian in de hand, het kan allemaal bij Ellen’s Stardust Diner. Is het eten er dan zo uitzonderlijk heerlijk? Nee, maar lekker is het zeker! Is het er dan misschien echt super goedkoop? Nee ook dat niet, je betaalt er misschien zelfs iets meer dan in de diner om de hoek.

Naar Ellen’s Stardust ga je in de eerste plaats om er van de geweldige sfeer en ambiance te genieten die er hangt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Vanaf de eerste stap die je in het restaurant binnen zet waan je je onmiddellijk in het decor van één of andere Broadway musical. Er zijn overal zingende obers en de serveersters klimmen op de tafels om – Grease Lightning gewijs – er het beste van zichzelf te geven. Om de beurt wisselen ze elkaar af en zingen ze diverse bekende musicalsongs.

stardust3

stardust2

Tijdens je ontbijt, lunch of avondmaal wordt er dus zeker geen saai schooltoneeltje opgevoerd en krijg je al helemaal geen aanéénschakeling van de kunsten van de zangeresjes uit de Japanse karaokebar van de buren. Integendeel. Het zijn stuk voor stuk jonge topartiesten die hun carrière bij Ellen’s Stardust Diner vaak beginnen als opstapje om zo enkele maanden later te kunnen schitteren als echte musicalster op Broadway.

Ook leuk meegenomen is dat je – in tegenstelling tot een dure musical voorstelling – helemaal geen entreegeld hoeft te betalen. Je rekent gewoon je drankjes en je maaltijd af (en geef ook even een fooi van enkele dollars). Soms kan het er erg druk zijn, dus je komt best op tijd. Zeker als je grote honger hebt 🙂

Ellen’s Stardust Diner, 1650 Broadway, New York City (zondag tot donderdag 7u tot 24u, vrijdag & zaterdag van 7u tot 01u).

Coverfoto: Jens, Flickr


ReizenReizen

2 reacties

Geef een reactie