Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Hotspot: Firma Pickles Burgers & Wines in Utrecht

Utrecht20In een van de smalle zijstraatjes van het Nederlandse Utrecht tussen de Oude Gracht en Vredenburg ligt het trendy restaurant Firma Pickles Burgers & Wines. Met zoals de naam al laat vermoeden in de hoofdrollen heerlijke burgers geserveerd in een tof kader en een industrieel interieur.

Wie aan burgers denkt ziet daar waarschijnlijk spontaan een frisse pint bij verschijnen in zijn gedachten, maar het concept van Pickles is ietsje anders. Onder het motto: “Overal ter wereld kan je wel een hamburger eten, maar op weinig plekken worden ze geserveerd met een goed glas wijn” zijn ze niet enkel een hamburgerrestaurant maar ook een wijnbar.

Pickles heeft enkele tafeltjes buiten, in het eerste binnengedeelte kom je in de wijnbar terecht terwijl een hoekje om de mensen rustig kunnen tafelen met zicht op de chefs in de open keuken.

Ik ging als fervente spicy lover voor de hot jalapeño burger met een 180 gram dikke bio rundsburger, verse knapperige frieten en coleslaw voor € 14,50. Je kan bij Pickles kiezen uit zo’n 30 soorten wijn per glas (van € 3,75 tot € 5,75). Ik nam een biologische Franse wijn uit de Côtes de Thongues met de Syrah, Grenache en Tempranillo druif (€ 4,75/glas). Uitstekende keuze, bleek achteraf.

Utrecht19

Lunchen kan op zaterdag en zondag vanaf 12 uur, op andere dagen is Pickles open vanaf 16.00 uur (keuken tot 22.00 uur, 00.00 uur vrijdag en zaterdag).

Firma Pickles Burgers & Wines heeft ook een restaurant in de bekende Markthal in Rotterdam.

Drieharingstraat 1 in Utrecht

Wat is jouw geheime adresje in Utrecht dat je toch met ons wil delen?

ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!