Hotspot: Foodhallen in Amsterdam

3 min.

Toen een tijdje geleden in Antwerpen de langverwachte (super) Mercado open ging kon ik niet snel genoeg zijn om er mijn eerste gerechtje te proeven. Het omgetoverde postgebouw veroverde mijn hart en nu kan ik nauwelijks nog in de buurt van de Groenplaats komen zonder er even binnen te springen. Daarom lag het ook nogal voor de hand dat ik tijdens mijn trip naar Amsterdam halt zou houden bij Foodhallen. De indoor foodmarket haalde de mosterd bij Europese voorbeelden als Torvehallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid en Borough Market in Londen. Waar in Antwerpen een oud postkantoor dienst doet als locatie voor de overdekte markt is het in Amsterdam dan weer te vinden in een historisch tram depot.

Sinds de opening in 2014 zijn er een aantal vaste concepten in de Foodhallen. Er passeerden ook enkele popup inititatieven de revue en even geleden openden er 7 nieuwe eetkramen de luikjes. Daarvan probeerden we er alvast 2 uit.

Taqueria Lima West

Het was een goede keuze om te beginnen aan het kraam van taqueria Lima West. Je kan er kiezen uit een vijftal taco’s (hard- of soft-shell)  met op het menu onder andere combinaties van gestoofd rundvlees & cactus, gebakken kip & avocado of varkensvleesribben met salsa. Wij kozen voor een Taco platter om met 2 te delen en kregen een sample van de 5 verschillende taco’s. De gerechtjes waren stuk voor stuk om duimen en vingers af te likken. Lekker dus, maar 18 euro voor deze kleine porties was echt wel (te) duur.

Onze drankjes haalden we in de Beer Bar. € 2,30 voor een cola en € 4,25 voor een Affligem bier zijn voor Amsterdam correcte prijzen.

Dim Sum Thing

Dim sum! Het werkt bij mij verslavend want ik ben er dol op. Terwijl de Chinese lekkernijen van SUM SUM in Antwerpen absolute top waren zijn deze in Amsterdam eigenlijk niet echt heel speciaal. We namen de Dim Sum platter van € 15 voor zo’n 6 verschillende soorten (12 stuks).  De gefrituurde dumplings waren droog en in het sausje zat te weinig pit. Deze plaats laten we een volgende keer waarschijnlijk links liggen.

Praktisch

Je vindt Foodhallen op het Bellamyplein 51 in Amsterdam West, vlakbij het centrum. Je kan er van zondag tot en met donderdag terecht van 11u tot 23u30. Vrijdag en zaterdag blijft deze hotspot open tot 01u.

Enkele dagen naar Amsterdam? Dan koop je best een ticket voor het gebruik van bus, tram en metro (€ 12,50/48 uur).

Wij verbleven in een fijn hotel iets buiten het centrum van de stad in de wijk Nieuw-West. Hier kan je het Corendon Vitality Hotel boeken aan de beste prijs.

Andere hotels in Amsterdam kan je hier hier vinden.

lat-design-1012

 

Geef een antwoord

Your email address will not be published.