Hotspot: Galerie BeauSite in Oostende

2 min.

Toen ik onlangs samen met een vriend enkele dagen ging uitwaaien in Oostende kozen wij er voor om eens binnen te stappen in Galerie BeauSite. Het prachtige en beschermde art deco gebouw ligt pal op de dijk en is een unieke parel aan onze Vlaamse Kust. Galerie BeauSite is géén – en ik citeer uitbater Ann Rommelaere – restaurant. Uiteraard kan je er lekker eten of een kopje koffie drinken, maar het is evenzeer een kunstgalerij én (vintage) conceptstore.

De baseline van patron Ann is duidelijk: eenvoudige gerechten uit een pure keuken serveren. De menukaart is klein en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofd- en voorgerechten. Ga je enkele weken later terug en vind je jouw favoriete gerecht nergens meer op de kaart? Best mogelijk. BeauSite kiest er namelijk voor te serveren wat de markt (die dag) aanvoert. Vers is het codewoord.

Als borreltje voor het eten proeven we de frisse huiscocktail, met vlierbloesem en champagne. Een prima aperitief. Als amuse krijgen we een bruscetta die snel werd gevolgd door een bordje gevuld met een soort van mini coquilles in kruidenboter. Ook de vissoep is heerlijk. Afsluiten doen we met een pasta met zeekraal, handgepelde grijze garnalen uit Oostende en een champagnesausje.

Galerie BeauSite praktisch

Galerie BeauSite is open tijdens weekends en schoolvakanties vanaf 11u. Het is niet noodzakelijk, maar toch aangeraden om vooraf even te reserveren.

Gemiddeld $$ | Albert I Promenade 39 | 8400 Oostende | telefoon 059/27.85.19

A l’ostendaise, Kom Proeven!

Zaterdag 24 juni (van 11u tot 21u) en zondag 25 juni 2017 (van 11u tot 19u) is het smullen geblazen in Oostende, tijdens de 5de editie van à l’ostendaise, Kom Proeven! Het is een echt foodfestival waar je aan verschillende kraampjes een breed aanbod aan Noordzeeproducten kan proeven (vanaf 6 euro). De visjes worden uit het water gevist door de eigen, Vlaamse visser. Dit alles speelt zich af op het Zeeheldenplein. Ook Galerie BeauSite is één van de 27 deelnemende restaurants.

Meer info over het event? | www.alostendaise.be

Laatste van Blog