Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Hotspot: Parnassus in Gent

Ben je tijdens een bezoek aan Gent op zoek naar een leuk én bovendien goedkoop lunchadresje in een uniek kader dan moet je zeker eens binnenspringen bij Parnassus in het hartje van de stad in de Oude Houtlei.

Parnassus3
Verse soep, heerlijk buffet met extra fetakaas en kip voor iets meer dan 8 euro!

Parnassus is niet zomaar het zoveelste restaurant om de hoek, maar dit sociaal tewerkstellings-project van vzw Ateljee bestaat ondertussen al vijf jaar en bevindt zich in de prachtige kerk van een voormalig Franciskanenklooster.

Elke weekdag kan iedereen er tussen 12u en 14u terecht voor een lekkere lunch. Er is steeds keuze uit een dagschotel of een vegetarisch gerecht (8,5 euro * met een lekkere soep). Je kan er ook zelf je maaltijd samenstellen door een unieke buffetformule. Zo koos ik als basis voor de bowl met pasta (of salade) voor 6 euro. Achtereenvolgens kan je gratis je bord aanvullen met vitamintjes (zeer groot assortiment verse groenten) én koolhydraten (brood, aardappelen, rijst). Wil je een extraatje zoals kaas, gerookte zalm of bijvoorbeeld kip dan betaal je hiervoor € 0,80 bovenop.

Wat doet vzw Ateljee?

Door lekker te lunchen bij Parnassus steun je de werking van vzw Ateljee. Zij stellen, ook in dit restaurant, mensen te werk die moeilijk aan een job geraken, kort geschoold of langdurig werkloos zijn.

Parnassus, Oude Houtlei 122, Gent (www.parnassus.be)

van maandag tot vrijdag tussen 12u en 14u kan je eten bestellen (het restaurant sluit meestal pas rond 16u)

* Als mensen het financieel wat moeilijker hebben dan zorgt de vzw voor speciale sociale tarieven.

Parnassus4

parnassus

Parnassus2

 


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!