Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Hotspot: Strofilia in Brussel

In een stad zoals Brussel voelt het bijna als een verplichting aan om te lunchen of dineren in één van de ontelbare gezellige restaurantjes met hun internationale, etnische keukens.

DSC00220Toen ik vorige week een weekend in Brussel was ging ik niet enkel voor de heerlijke quesadillas van bij Chicago Café, maar ontdekte ik in de buurt ook het Grieks-Byzantijns restaurant Strofilia op de Varkensmarkt.

Het mooie en rustieke interieur met enkele kleurrijke accenten zorgt onmiddellijk voor een leuke sfeer als je het resto binnenkomt. Start typisch Grieks met enkele lekkere mezzes. Leun achterover en geniet.

Als starter deelden we een kaasschotel. Een lekkere selectie van Griekse kazen en sausje van gedroogde vruchten. Uiteraard vergezeld van een uitstekend glas wijn. De wijnkaart toont enkele pareltjes van producenten vanop het Griekse vasteland en zijn bekendste eilanden.

DSC00214Ook voor het hoofdgerechtje besloten we te delen 🙂 We gingen voor een superlekker gevuld bladerdeeggebak en heerlijk gegrilde inktvis op een bedje van prei en olijfjes.

Bijzonder goedkoop is Strofilia niet, maar op kwaliteit en service staat er uiteraard een prijs. Wij betaalden ongeveer zo’n 30 euro per persoon (inclusief 2 glazen huiswijn).

Strofilia is van maandag tot vrijdag open van 12u00 tot 14u30 en van 19u00 tot 23u00. Op zaterdag kan je er enkel terecht om te dineren van 19u00 tot 23u00. ’s Zondags is het restaurant gesloten.

Strofilia, Varkensmarkt 11-13 in Brussel

Deze trip kwam tot stand in samenwerking met Visit Brussels en Accor.

Zoek hier andere hotels in Brussel.

DSC00218

DSC00219


ReizenReizen

2 reacties

  • Dit klinkt allemaal erg goed! Ik ben nog nooit echt in Brussel geweest, maar hoop dat volgend, of misschien nog dit jaar, verandering in te brengen.

    • Absoluut doen! Je vind er massa’s leuke plekjes, maar ook ontzettend veel lekkere resto’s. Doe het dit jaar maar Maris 🙂

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!