Hotspot: (Super) Mercado in Antwerpen

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €599


Vorig weekend opende Mercado de deuren in het voormalige postgebouw op de Antwerpse Groenplaats. Het initiatief werd vooraf aangekondigd als een nieuwe food market zoals je die onder andere hebt in wereldsteden als Madrid, Londen of Rotterdam. Wie eerder één van die overdekte markthallen bezocht kan niet anders dan toegeven dat die vergelijking toch niet helemaal klopt. In Antwerpen geen kraampjes met kruiden uit het Midden-Oosten, glimmende mango’s en avocado’s of geuren van verse vis. Geen echte markt dus, maar wel een vijftiental (eet)kramen met elk zijn eigen specialiteiten. Deze foodiehemel is sowieso een aanwinst voor Antwerpen.

mercado

Er is een leuke mix terug te vinden aan eetstalletjes. Zo is er Boxbird (gepimpte fried chicken), voor vlees lovers is er Karnivoor, vis staat centraal bij The Seafood bar en voor cold pressed juices en powershots kan je terecht bij The Juicery. Een gezonde wrap vind je dan weer bij Spoon & Co en voor kroketten moet je bij The Lighthouse zijn.

Overnachten in Antwerpen? Neem een kijkje bij VakantieVeilingen.be voor leuke aanbiedingen. Of vergelijk hotels via Trivago.

Ga je liever de internationale tour op? No problemo. Proef een lekkere antipasti schotel bij de Bufala mozarella bar, traditionele Maleisische gerechten krijg je bij Malar’s voorgeschoteld, Libanese broodjes falafel vind je aan het kraam van Yala Yala en authentiek Mexiaans eten kan bij Mixco. Zin in dessert? De Bubble Waffles komen rechtstreeks overgewaaid uit Hong Kong.

mercado2

Tijdens ons bezoekje aan Antwerpen en z’n gloednieuwe Mercado kozen wij voor enkele schoteltjes bij twee totaal verschillende eetstanden. In het Kokkot, een soort van kookeiland van Miele, wisselen chefs elkaar af. We namen er twee degustatie schoteltjes. Het linkse, civet van haas met kastanje en voetselder (€12) en rechts, noordzeevis met dashi en paksoi (€9). Niet echt goedkoop voor een kleine portie (je vult er zeker geen lege maag mee), maar wel lekker en supervers. Alles wordt onder je neus klaargemaakt door de koks.

Je kan uiteraard ook gewoon iets drinken in de Mercado. Je haalt je drank zelf af aan de toog in het midden van de hal. Voor een frisdrank betaal je zo’n €2,50 terwijl je voor een glas wijn €4 moet neertellen.

mercado9

Ook wie fan is van dimsum komt in Mercado aan zijn trekken! De ontzettend lekkere en verslavende chinese gerechtjes kan je eten bij SUM SUM. Je betaalt voor een portie van 3 stuks ongeveer €5.

mercado5

mercado10

Openigsuren Mercado Antwerpen

(Super) Mercado is iedere dag (behalve dinsdag) open vanaf 11 uur tot middernacht. De overdekte markthal is terug te vinden in het beschermde postgebouw op de Groenplaats in Antwerpen.4 reacties

  • Ben er ook pas geweest, en vond het wel de moeite! Trouwens, ff een complimentje voor uw foto’s… Mooi!

  • Th.vandenbogaerde

    Deze Antwerpse hotspot ontdekte ik vorig weekend, maar ’t Stad heeft nog zoveel meer te bieden… Dat mocht ik vorig jaar ontdekken tijdens de jaarlijkse teambuilding met m’n collega’s. Toen deden we onder meer een culinaire wandeling in Antwerpen. Van een leuke ervaring gesproken… een absolute aanrader!

Geef een reactie