Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Hotspot: Restaurant Takumi in Brussel

Wie lekker wil eten in één van de vele restaurants is in onze hoofdstad aan het juiste adres. Heb je zin in een Belgische, Amerikaanse of Griekse schotel? Of ben je verlekkerd op de Italiaanse keuken? In Brussel komt werkelijk iedereen aan zijn trekken. Toen ik de stad enkele weken geleden een kort bezoek bracht ging ik op aanraden van een vriend tafelen bij het Japans getinte restaurant Takumi in de Rue Lesbroussart vlakbij het Flageyplein.

Chelton7

De piepkleine, smalle eettent heeft met zo’n 25-tal stoelen eerder een beperkt aantal zitplaatsen. Kom daarom tegen openingstijd om zeker een plekje te bemachtigen want het restaurant aanvaard jammer genoeg geen reservaties en het zit er al snel helemaal vol.

Wie naar Takumi gaat moet er zeker de huisbereide gyozas proberen, een soort van in de pan gebakken dumplings. Je hebt er al tien stuks voor maar € 10. Ik koos voor de gyozas met gemarineerde en kruidige kool als voorgerecht (6 stuks voor € 7). Het was wel jammer dat een assortiment van de drie verschillende vullingen niet mogelijk was.

De kaart van Takumi is beperkt, maar als dat garant staat voor (h)eerlijke verse ingrediënten is dit zeker geen nadeel. Je hebt er verschillende rijstgerechten – de typische Japanse Donburi – met zowel vlees, vis of de veggie variant. Zelf ging ik voor de heerlijke Gyudon met dunne reepjes gemarineerd rundsvlees, ui en gember (€ 14). De portie is behoorlijk royaal te noemen dus houd je een beetje in bij het kiezen van een voorgerecht. De bediening in dit restaurant is hartelijk en Takumi is erg geschikt voor een snelle en goedkope, maar ook zeer lekkere hap.

Chelton8

Praktisch

Het restaurant is iedere dag open van 12u00 tot 14u00 voor lunch (niet op maandag) en van 18u30 tot 22u00 (vrijdag en zaterdag tot 22u30). Op zondag houdt Takumi de deuren gesloten. Op de website vind je de menukaart terug.

Rue Lesbroussart 8, 1050 Brussel


ReizenReizen

4 reacties

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!