Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Hotspot: The Bohemian Hall and Beer Garden in Queens, NYC

De oudste en bekendste outdoor Beer Garden in New York City is ongetwijfeld die in Astoria. Tijdens mijn eerste bezoek aan de stad zo’n tien jaar geleden bezocht ik op aanraden van mijn couchsurf host The Bohemian Hall and Beer Garden al een keertje en ook tijdens mijn laatste trip nam ik er samen met mijn Egyptische kamergenoot Amr een kijkje. De biergarten lag op slechts een vijftal kilometer van de hostel waar we vorig jaar logeerden.

De Beer Garden in Astoria – een wijk in Queens, met veel Griekse immigranten én dus ook heerlijke restaurants – doet meteen denken aan de setting van de Duitse Oktoberfeesten. Denk dus aan mensen aan lange picknicktafels met grote kuipen bier in de aanslag, de geuren van hotdogs en een orkest dat de hele avond voor vrolijke ambiance hits zorgt.

De biertuin bestaat al meer dan 100 jaar en is zo ook de oudste van de stad. Je vindt er verschillende bieren terug – zowel lokaal als ingevoerd – en je hebt er ook een keuze uit typische Boheemse gerechten uit Tsjechië of Slowakije. Zo eet je er heerlijke goulash, braadworsten of potato pancakes. Voor een biertje betaal je 6 dollar (mug), terwijl je een pitcher heb voor 16 dollar.

Ook al is de beer garden het hele jaar door geopend toch is het volgens mij een echte must-go tijdens de zonnige lente- of zomermaanden. De plek is iedere dag open, in het weekend tot in de vroege uurtjes.

The Bohemian Hall and Beer Garden 29-19 24th Avenue in Astoria, Queens, NYC

beergarden


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!