In beeld: Tuin Schopsheim in Voeren

2 min.

Een huis met een mooie tuin kan ik enorm appreciëren. Er zelf uren per week met de spade in de aanslag in spenderen is dan weer iets van het goede te veel. Ik ken het verschil tussen een roos en een paardenbloem en kan een bij en een vlinder net uit elkaar houden, maar jammer genoeg houdt mijn qua kennis van fauna en flora daar op.

Mateloos respect en bewondering dan ook voor mensen met groene vingers die hun stukje tuin tot een pareltje kunnen omtoveren (en zo houden het jaar rond). Zo iemand zijn ook Maria en haar partner uit Voeren. Ze zijn de trotse bezitters van een prachtige eeuwenoude carré boerderijhoeve midden in de Limburgse natuur. Niet alleen het gerestaureerde gebouw is magnifiek, ook de omliggende tuin is gewoonweg adembenemend.

Open Tuinendagen Tuin Schopsheim

Dat is ook de Nederlandse en Belgische stichting van open tuinen niet ontgaan. Tuin Schopsheim is opgenomen in hun gidsen en Maria gidst jaarlijks – na afspraak – enkele duizenden bezoekers rond in haar juweeltje tijdens Open Tuinendag. Voor slechts 5 euro per persoon kan je deze groene oase van rust ontdekken via een wandelpad. Koffie of thee inbegrepen.

In de tuin is er plaats voor honderden verschillende bloemen en planten. Je passeert fruitbomen, verschillende terrassen waar je even kan uitrusten, een gerestaureerde woonwagen en werk van een lokale kunstenaar. Vergeet trouwens ook de speciale Brahma kippen geen gedag te zeggen.

Let er op dat het adres van de tuin niet voorkomt in je gps, en dat Google Maps je ook niet echt kan verder helpen. Het is makkelijker om vanaf café De Wandelaar de bordjes te volgen. Je kan zeker – naargelang het weer – een 2-tal uur spenderen in Tuin Schopsheim. Meer info?

Ik bezocht Tuin Schopsheim in het kader van mijn citytrip naar Voeren. Daarover lees je alles hier. Ik werkte hiervoor samen met Toerisme Voeren.

Laatste van Blog