Hudson Yards: New Yorks allernieuwste hotspot

3 min.

Hudson Yards is één van de jongste wijken van New York. Een deel van deze hypermoderne wijk is nog in aanbouw maar het eerste gedeelte is in 2019 voltooid en een absolute must see tijdens je trip.

Hudson Yards wordt gekenmerkt door glazen wolkenkrabbers met appartementen, hotels en winkelcentra. Daartussen vind je groene parken, gezellige pleinen en weelderige binnentuinen. Bovendien zijn enkele van de hipste restaurants en bars van de stad gevestigd in dit nieuwe gedeelte van Manhattan.

The Vessel aka De Bijenkorf

Hudson Yards is gebouwd op een plateau boven een uitgestrekt spoorwegterrein. Je vindt het complex in Manhattan op de hoogte van 30th Street. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden is een bouwwerk genaamd The Vessel. Dit gebouw in de vorm van een bijenkorf bestaat uit een netwerk van trappen en verbindende platforms. In totaal kun je in deze bijzondere combinatie van gebouw en kunstwerk 15 verdiepingen bedwingen. Het bouwwerk telt 154 trappen met maar liefst 2500 treden.

In totaal vind je in Hudson Yards meer dan 100 verschillende winkels, restaurants, cafés en bars. Zo herbergt het gebouwencomplex een zeven verdiepingen tellend winkelcentrum waar merken als Rolex en Cartier, maar ook H&M een vestiging hebben.

Toffe activiteiten in New York vind je hier.

Hoogste uitkijkpunt

Wie wil genieten van het meest spectaculaire uitzicht moet helaas nog even wachten. Volgend jaar wordt een outdoorobservatiedek geopend op de 100ste verdieping van 30 Hudson Yards. Het uitkijkpunt wordt niet alleen het hoogste van heel New York, maar van het hele westelijk halfrond. Na de opening in 2020 kun je er genieten van vergezichten over Brooklyn, Queens en New Jersey.

Hudson Yards The Vessel

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen op hun beurt hun hart ophalen in het nieuwe centrum voor uitvoerende kunsten genaamd The Shed. Dit verplaatsbare en uitbreidbare gebouw werd afgelopen maand officieel geopend en herbergt theaters en exposities van wereldfaam. Op dit moment kun je er bijvoorbeeld genieten van de voorstelling Norma Jeane Baker of Troy van Anne Carson.


De goedkoopste prijs voor je hotelkamer vinden?

Gebruik Momondo. Dit platform gaat verschillende boekingswebsites vergelijken voor jouw. Je krijgt enkele seconden later heel eenvoudig te zien waar je het goedkoopst je hotelkamer kan boeken!


Hudson Yards praktisch

Wij deden de 2 uur durende High Line & Hudson Yards walking tour met een Engelstalige gids en waren er zeer tevreden over. Hij brengt je voorbij de meest fotogenieke plekjes.

Zou jij de Vessel beklimmen?


Kijk ook eens naar dit:

Laatste van Blog