zonsopgang roadtrip zweden

Kamperen met kinderen: dat doe je zo!

4 min.

De zomer komt eraan en dat betekent voor velen onder ons: de tent en camper van onder het stof halen en erop uit trekken! Kamperen staat gelijk aan een gevoel van vrijheid, eenheid met de natuur en genieten van die zachte zwoele zomeravonden met een glaasje rosé. Maar soms betekent het ook een lange tijd bij elkaar zijn tijdens erg warme dagen in een kleine ruimte en zonder privacy of rust. Hoe maak je dus van een kampeertrip met je kinderen een zalige reis? Met onze tips komt dat zeker in orde.

Glamping, een vakantiepark of in de natuur kamperen?

Als je gaat kamperen, heb je veel keuze: je kan bijvoorbeeld kiezen voor glamping: wat staat voor ‘glamorous’ en kamperen. Je hebt iets meer luxe en afleiding, wat het allemaal wat makkelijker kan maken op een vervelende dag. Zo geniet je op de meeste glamping plaatsen van een unieke locatie, een stevige tent of hutje met een uitgeruste keuken en badkamer, wifi en extra sportplekken zoals een tennisbaan, een zwembad of zelfs een golfbaan. Ook zorgt het voor net iets meer luxe dan op een gewone camping: geniet dus van een grote familie barbecue met alles erop en eraan in plaats van een vuurtje aan je tent. Andere mogelijkheden zijn om te gaan kamperen bij een boer of op een water- of vakantiepark. Ook hier heb je vaak wat extra activiteiten en restaurants, zwembaden en douches. Natuurlijk kan je ook gewoon met je tent of camper erop uittrekken en dan huur je een plekje op een camping. Als je voor deze optie kiest, bereid je je best wat extra voor.

Wat neem je mee?

De basis van wat je nodig hebt om te gaan kamperen ken je waarschijnlijk wel: handige kleren, keukengerei, klapstoelen en een klaptafel. Maar met kinderen heb je nog wel wat extra nodig. Denk dus aan buitenspeelgoed zoals stoepkrijt, gezelschapspelletjes, een extra tent voor middagdutjes, snacks en drinkbussen, kleine fietsen, een kinderzwembad en waterspelletjes. Als je op een toffe kampeerplek zit in de natuur, zullen je kinderen zich erg amuseren. Stimuleer hen om zelfstandig te spelen en laat modder, water, planten en bomen vrij ontdekken en geef hen de aandacht en zorg als ze jou iets willen tonen of meer willen ontdekken in de natuur.

Betrek de kinderen in je reis

Als jij enthousiast uitkijkt naar de kampeertrip, zullen je kinderen dat ook zeker zijn. Laat ze hun favoriete speeltje meenemen, nodig misschien neefjes en nichtjes uit, en vraag hen wat ze graag willen meebrengen op de trip. Zo wordt het ook hun reis en zullen ze meer enthousiast zijn om alle plekjes te gaan ontdekken, op wandeltochten te gaan en het eten klaar te maken op een klein vuurtje. Betrek hen dus bij de dagplanning, wat ze graag willen bijleren, welke spelletjes ze ’s avonds willen spelen, maar maak ook duidelijk wanneer het tijd is voor de volwassenen en ze zelfstandig moeten spelen.

Met wat toffe activiteiten, duidelijke grenzen en een enthousiaste blik, maak jij van je kampeertrip een onvergetelijk moment!

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?