Koninklijke serres in Laken (fotospecial)

3 min.

Ieder jaar, ergens in de lente, gaan de prachtige Koninklijke serres in Laken open voor het grote publiek. Slechts drie weken per jaar kan de gewone sterveling in de tuin van de Koning en Koningin wandelen om te genieten van de prachtige bloemen en planten. Dit jaar kunnen de serres bezocht worden van 19 april tot en met 10 mei. Vetexbart ging op ontdekkingstocht en laat jullie meegenieten met volgende fotoreportage.

Zowel de ingang als de uitgang van de tuin loopt langs de erehekken van het Kasteel van Laken in de Koninklijke Parklaan. Dat is in de buurt van het Atomium. Onder andere via tram 3 raak je makkelijk via het centrum van Brussel tot aan de serres.

De inkom voor de serres is niet gratis, maar wel relatief goedkoop. Je moet €2,50 betalen per persoon. Jongeren onder de 18 jaar hoeven niet te betalen.

Er zijn geen begeleide tochten door het domein. Je moet dus zelf op pad gaan, maar via de bewegwijzering is dat geen probleem. Hou er rekening mee dat er heel wat mensen zijn die de serres willen bezoeken en dat de wachtrijen kunnen oplopen. Voorzie toch zo’n 2 uur voor je bezoek.

Je vindt er echt heel wat waardevolle en uiterst zeldzame planten en bloemen terug in de ijzer- en glasconstructies die verbonden zijn door verglaasde galerijen.

Zo’n 15 tuinmannen zijn dagelijks in de weer met het onderhoud van de serres en de omliggende tuin. Zeker tijdens de laatste weken voor de opening moeten zij nog een versnelling hoger schakelen.

Brussel praktisch

Tijdens ons verblijf in Brussel logeerden we in het luxueuze Thon Hotel EU in het hartje van de Europawijk. Je kan er overnachten vanaf € 76. Het overheerlijke ontbijtbuffet is één van de vele troeven van het hotel.

Wie denkt aan een stedentrip naar Brussel doet dat het best met het openbaar vervoer. Er rijden immers treinen vanuit ieder groot station richting hoofdstad. Eenmaal in Brussel aangekomen is de stad erg goed te voet te ontdekken of is er voor de grotere afstanden de tram, bus of metro van De Lijn, TEC of MIVB. In het centrum kan je ook gemakkelijk gebruik maken van deelfietsen of elektrische steps.

Ben jij een fan van koninklijke bloemen en planten?

Laatste van Blog