Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Limburgse gastvrijheid in een atypische hostel tussen het groen

Verscholen op een heuvel tussen het groen in het vredige Sint-Martens-Voeren ligt de moderne hostel De Veurs. Na een vlotte verwelkoming door Joyce en Jean-Claude neem ik snel een kijkje op de kamer waar me een prachtig uitzicht wacht. Of niet soms?

IMG_20150731_183256

p1070153

Deze unieke hostel met zijn leuk concept straalt rust en genieten uit. Op het grote terras met een prachtig zicht op onder andere de gigantische spoorwegbrug is het leuk vertoeven bij mooi weer zoals tijdens mijn bezoek. De Veurs mag zich trouwens ook trotse eigenaar noemen van enkele heerlijke Herberg-biertjes! Proef zeker de tripel 🙂

De hostel speelt met een dagelijkse avondmaal en een eigen chef-kok prima in op het gebrek aan andere eetgelegenheden in de directe omgeving van de jeugdherberg (zeker voor bezoekers die met het openbaar vervoer reizen zoals mezelf, op enkele kilometers afstand zijn er dan weer genoeg gezellige resto’s en cafeetjes in overvloed te vinden). Op het menu: een heerlijke groentensoep (met verse groentjes by the way) en couscous, dé Vlaamse klassieker stoofvlees met friet (uiteraard met flinke scheut Herbergbier!) en een heerlijk dessert met ijs! Volwassenen betalen van het 3-gangenmenu iets meer dan 11 euro, een koopje!

In de gemeenschappelijke ruimtes kan je zalig chillen in de lounge, kickeren of poolen, een boek ontlenen én het Wifi-netwerk loopt er zoals een TGV.

De kamers van De Veurs zijn modern, net, praktisch en beschikken allemaal over een eigen toilet en douche. Voor een bed op een ruime vierpersoonskamer betaalde ik (+ 30 jaar) als lid van VHJ 22,50 euro. Hier is het gebruik van het beddengoed én een eenvoudig maar lekker ontbijt inbegrepen.

Dankzij VJH (Vlaamse JeugdHerbergen vzw) wordt reizen in binnen- en buitenland een stukje goedkoper. Als jaarlid profiteer je onder andere van 10% korting. Je lidkaart is geldig in zo’n 4000 hostels, aangesloten bij HI (Hostelling International)

p1070150

Hou zeker de Facebookpagina van De Veurs in het oog! Regelmatig organiseren zij verschillende toffe arrangementen zoals onder andere het jaarlijkse mountainbike-weekend.

Wie met de fiets komt kan die trouwens veilig opbergen in een afgesloten fietsenstalling.

Neem ook even een kijkje naar mijn kort videoverslagje van mijn verblijf in de jeugdherberg:

 

Met het openbare vervoer geraak je relatief makkelijk tot op zo’n 300 meter van de De Veurs. Via het station van Tongeren of Wezet neem je best bus 39b tot aan de hostel (halte SMV Vogelstang). Kijk voor meer informatie op de website van De Lijn en NMBS.

Voor deze trip kon ik rekenen op de steun van de Vlaamse Jeugdherbergen vzw/Hostelling International en Toerisme Voerstreek.


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!