Hotspot: Little V in Den Haag

De vaste lezers van mijn blog zullen ondertussen misschien al wel weten dat ik gek ben van de Oosterse keuken. Thais, zoetzuur, Chinees, pikant, Indisch, in de wok, … bring it on! Tijdens mijn bezoek aan Scheveningen en Den Haag een paar weken geleden ging ik dineren bij Little V, een zalig lekker en trendy Vietnamees restaurant in Den Haags Chinatown.

Het interieur van het restaurant bestaat uit een vrolijke mix van modern en traditionele houten elementen die werden samengebracht in een groot industrieel pand. De verwelkoming door het personeel was zeer hartelijk en warm. Omdat het restaurant tot aan de nok gevuld was kon ik pas zo’n twintig minuten na het gereserveerde uur plaatsnemen aan mijn tafeltje. Dat ik ondertussen met heel wat andere hongerige wachtenden in de kinderhoek moest staan (zonder zitplaatsen) was een beetje vreemd. Enkele stoelen of een plekje aan de toog waar het wachten wat wordt verzacht met een lekkere cocktail in de hand zou wel aangenamer geweest zijn. Tot daar het enige minpuntje van de hele avond.

#lunchtime at #littlev #littlevdenhaag#greatfood#cocktails#Streetfood#vietnameserestaurant#gezellig

Een foto die is geplaatst door Little V (@littlevrestaurants) op

De – voornamelijk Aziatische – tafelbediendes waren super aangenaam en vriendelijk. Ze vertelden met passie over de werkwijze van het restaurant en de principes van de Vietnamese eetcultuur. Alle gerechten werden uitvoerig uiteengezet.

Ik besloot om de alcohol voor een avondje aan de kant te schuiven, en ging voor een ijsthee met gember. Die was zo heerlijk dat ik er onmiddellijk nog eentje bestelde. Ik koos de limonade van de maand: eentje met caramel en zeezout! Ik denk niet dat ik ooit lekkerdere homemade ice tea’s en limonades heb gedronken in mijn leven.

Honger! Om de avond goed in te zetten koos ik voor de ‘Little V voorgerechtjes’, een selectie van 4 kleine starters (ongeveer 13 euro). Na ongeveer een kwartiertje stond een lekkere schotel met gefrituurde loempia’s, gevulde rijstvelrolletjes, kroepoek, verse kruiden, en gegrild rundsvlees in een wijndruifblad voor mijn neus.

Als hoofdgerecht ging ik voor twee verschillende schotels. Een goed gevuld bord met roergebakken gamba’s en sint-jacobsvruchten in een curry-kokossausje moest er als eerst aan geloven. Ik had amper nog plaats voor de gegrilde varkensspiezen, maar uiteindelijk ging alles toch vlotjes binnen. 🙂 Alles wat je bij Little V krijgt voorgeschoteld is kraakvers. Dat zie, ruik en proef je meteen.

Omdat ik mijn SD-kaartje uit mijn laptop was vergeten te halen (ja, dom!) kon ik jammer genoeg enkel wat foto’s nemen met m’n gsm. Daarom geef ik jullie een indruk met wat pareltjes van Instagram.

Little V heeft nog een restaurant in Rotterdam. Wil je deze Vietnamees graag eens uittesten? Dan raad ik je aan om vooraf te reserveren. Dat kan via de website van het restaurant.

Little V, Rabbijn Maarssenplein 21 in Den Haag (gesloten op maandag). 

Mijn etentje bij Little V kwam er na een uitnodiging van Den Haag Marketing.

Coverfoto: Kotomi_ – Flickr

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €5993 reacties

  • Hmmm, ik ga gelijk een loempia eten nu als lunch 😉 hihi!

  • Het is je gelukt, na het lezen van dit artikel heb ik ECHT zin in een Aziatisch gerecht! Ook al eet ik te weinig van de Oosterse keuken in Nederland ik vind het heerlijk om af en toe eens een heerlijk gerecht in een restaurant mee te pakken. Een Indiase restaurant in Utrecht heeft me een paar maand terug ook doen verbazen! Heerlijk, nomnomnom.

  • Haha, dank je Matthijs! 🙂 Indiaas is ook echt super lekker, met van die heerlijke curry’s en tandoori’s… Het water loopt me al uit de mond!

Geef een reactie