Liveblog: de eerste dagen in Calpe

Toegegeven, een langgerekte zon-, zee-, en strandvakantie is zeker niet mijn meest voor de hand liggende reisbestemming. Voor mij liever geen 15-dagen plat op de buik in een ligzetel naast het mega-zwembad van één of ander all-in vijfsterrenhotel langs de Turkse Riviera of Spaanse Costa.

Toen ik enkele maanden geleden via Interhome enkele leuke vakantiewoningen uit het aanbod van 2016 in mijn mailbox kreeg viel m’n oog echter onmiddellijk op een leuk appartement in Calpe. Een Spaanse stad, jawel langs de Costa Blanca 🙂 Een gunstig klimaat in maart, het historische centrum, de plaatselijke (t)rots El Peñon de Ifach, een zoutmeer vol met wilde flamingo’s, mooie zandstranden, zalige tapas & sangria… Veel meer ingrediënten waren er niet nodig om een vriend en mezelf te overtuigen een retourtje Alicante te boeken.

Na zo’n twee uurtjes vliegen met Jetairfly vanuit Brussel staan we met onze beide voeten ’s ochtends al op Spaanse bodem. Met een bus (9 euro enkel) rijden we richting Calpe, dat ongeveer 75 kilometer ten noorden ligt van de luchthaven van Alicante. Na een uurtje rijden stappen we in Benidorm over op een andere bus om het laatste deel van het tripje naar Calpe af te leggen. Maar uiteraard niet voor we daar eerst de maagjes hebben gevuld en onze dorst hebben gelest. Het is tenslotte al middag.

Terwijl het zachtjes regent in Calpe – van een verwelkoming gesproken – zoeken we het kantoor van Interhome op om de sleutel van het appartement af te halen. Een vriendelijke dame handelt de hele boel snel af en belt voor ons een taxi om eindelijk te beginnen aan onze week vacaciones. Fiesta!

Ondertussen zijn we vier dagen verder en wil ik jullie al zeker enkele van onze prachtige foto’s niet onthouden! Begin al maar jaloers te worden…

Lees hier: Ultieme city guide voor het Spaanse Calpe

20160323_122915[1]

20160323_130122[1]

20160322_143111[1]

20160322_175816[1]

20160323_122902[1]

Je mag de volgende dagen en weken uiteraard veel meer blogs verwachten van onze vakantie naar Calpe en de omgeving. Stay tuned!

Voor Interhome mocht ik tijdens mijn trip naar Calpe één van hun 33.000 vakantiewoning uittesten.

ReizenReizen

12 reacties

 • Wat een mooie foto’s heb je al gemaakt zeg. Lijkt mij een heerlijk stadje! Veel plezier tijdens jullie vakantie!

  • Bedankt Rowan! 🙂 De eerste dagen bevallen ons hier echt wel goed! Straks en de volgende dagen nog wat nieuws proberen te ontdekken.

 • Wat leuk, ik ben heeeel lang geleden (zeg maar ongeveer 25 jaar!) in Calpe geweest. We verbleven toen in een prachtig ruim appartement met uitzicht op de Peñon de Ifach. We zijn daar ook nog naar boven gewandeld, schitterende uitzichten. Ben benieuwd naar meer foto’s, volgens mij is het enorm veranderd daar in die 25 jaar! 🙂

  • Leuk Patricia, wij hebben ook een appartement met uitzicht op de rots. Nu denk ik wel dat je de Penon de Ifach van overal ziet staan, zo gigantisch.. 🙂 Meer foto’s volgen!

 • Dat ziet er goed uit! Veel plezier daar in het zonnige Spanje 🙂

 • Wat mooi zeg! Ben er nooit geweest maar lijkt me een prachtig gebied. Met toch nog mooi weer zo te zien 😉

  • Het weer was de eerste twee dagen wat aan de triestige kant, maar nu is het volop aan het zomeren 🙂 Prachtig hier, en met wat er momenteel in België aan de hand is ben ik al blij de realiteit even te kunnen ontvluchten… 🙁

 • Ondanks dat ik ook niet een liefhebber ben van strandvakanties en hele dagen in het hotel ziet dit er wel heerlijk uit! Genieten van de natuur en het prachtige weer en in de avond heerlijk bijkomen in je ‘eigen’ huisje. Hoeveel graden had je in Calpe? Rondlopen met een t-shirt en kortebroek moet ook wel mooi zomers kleurtje hebben opgeleverd ;).

 • Mooie foto’s Bart, ziet eruit als een geweldig gebied!

Geef een reactie