Long Island City: Silvie tipt vanuit NYC haar favorieten

10 min.

Wie kent New York beter dan de echte locals? Vetexbart ging op zoek naar onvervalste New Yorkers die ons maar al te graag hun favoriete hotspots willen verklappen. We vonden er niet één, twee of drie maar tweeënvijftig. Iedere week -een jaar lang- stellen we je hier graag een rasechte inwoner van één van The Five Boroughs voor die je meeneemt naar zijn of haar favoriete wijk. Vandaag toont de Vlaamse Silvie je graag haar lievelingsplekjes in de wijk Long Island City in stadsdeel Queens.

Long Island City street art

Wonen in New York City! Het stond lange tijd op de bucketlist van Silvie Bonne en haar gezin. Toen ze de kans kregen om er effectief een half jaar te leven, grepen ze dan ook de kans met beide handen. In het begin woonden ze enkele maanden in the middle of the rumble: in Hell’s Kitchen in Manhattan. Nu heeft ze -samen met haar tienerzoon en man- al een jaartje haar stek gevonden op Long Island City of L.I.C., waar ze iedere dag opnieuw betoverd worden door de prachtige NYC skyline.

Emigreren naar New York was voor haar het ideale moment om als fotograaf een bijscholing te volgen aan het International Center of Photography. Omdat het sprookje ook na zes maanden verder ging en ze versteld bleef staan van de New Yorkse klassiekers en hiddens gems wilde ze die ontdekkingen maar al te graag delen. Een fotoboek maken was iets waar ze al langer van droomde en omdat ze Instagram vaak als search-tool gebruikt kreeg het concept voor een NYC guide for Instagrammers snel vorm. Daarnaast neemt ze toeristen ook mee voor een unieke fotoshoot doorheen de meest fotogenieke plekken van de stad.

NYC Guide for Instagrammers bundelt de mooiste en meest Instagram worthy plekjes in New York. Het is een onmisbaar boek tijdens je (eerste) trip naar the Big Apple. Het bevat echter niet alleen de bekende hotspots. De auteur sleurt je van de begane paden af, waardoor het ook voor mensen die al vaker naar NYC gingen nog steeds een verrassende leidraad is.

Vetexbart | NYC-expert

3 x must do & see in Long Island City

Spectaculaire parken

Vanuit de Jackson Avenue metrohalte kom je na enkele minuten wandelen in twee naast elkaar liggende prachtige parken aan. Ze liggen langs de oever van de East River. Het Hunters Point South Park, is pas sinds afgelopen zomer open en sluit perfect aan bij Gantry Plaza State Park. Ze zorgen samen voor een 2 kilometer lange oase, met een spectaculair uitzicht over de skyline van Manhattan. Je ziet de meest iconische wolkenkrabbers op een rijtje: WTC, Chrysler, United Nations én Empire State Building.

Het Gantry State Park was oorspronkelijk een aanlegplaats voor vrachtschepen. Een aantal industriële elementen werden mee opgenomen in het design van het park. Elke pier kreeg een nieuwe ‘bestemming’. Zo is er een pier met ligzetels, een pier met eettafels en een pier met een lange schoonmaaktafel voor de vissers. Ook de twee grote transfer bridges bleven bewaard. Deze werden ooit gebruikt voor het laden en lossen van de schepen en wagons. Ondertussen zijn de grote zwarte poorten het symbool van Long Island City geworden.

NYC Landmark

In het meest noordelijke deel van wat nu het Gantry Plaza State Park is stond vroeger een Pepsi-bottelarij. In 1940 werd bovenop het dak een groot reclame bord geplaatst. Na de sluiting en de afbraak van de bottelarij in 1990 werd het bord bewaard en opnieuw geïnstalleerd in 1998, toen het park werd geopend. Het Pepsi Cola Sign staat 6 meter boven de grond, de fles is 15 meter hoog en de letters ‘P’ en ‘C’ zijn maar liefst 4 verdiepingen hoog! De indrukwekkende letters zijn gemaakt uit staal en email en worden verlicht door neon. Dankzij de vintage belettering en de bijdrage aan het karakter van Long Island City, werd het in 2016 een officieel New York City Landmark.

Schilderijen vervangen schoolborden

MoMA PS1 was een oud, verlaten schoolgebouw dat werd omgebouwd tot een locatie voor het Contemporary Art Center. De oorspronkelijke architectuur en indeling werden zoveel mogelijk intact gelaten. Als bezoeker wandel je door oude klaslokalen en trapgangen die door kunstenaars gebruikt worden om locatie-specifieke kunstinstallaties ten toon te stellen. Zelfs de stookruimte in de kelder werd door een kunstenaar onder handen genomen. Sinds 2000 bundelde het centrum de krachten met The Museum of Modern Art (MoMA) om samen hedendaagse kunst bij een nog breder publiek te kunnen promoten. Bij de 10-jarige verjaardag van de fusie kreeg het centrum de benaming MoMA PS1.

3x L.I.C. food & shops

Op 10 stappen van de uitgang van de Jackson Avenue metrohalte (de eerste stop op de 7-lijn na Grand Central), kan je TAKUMEN terugvinden. Het restaurant is begonnen als Ramen-project, maar groeide geleidelijk uit tot een gezinsvriendelijke eetplaats die elementen van Izakaya (een Japanse bar) een noedelshop, een coffeebar en een buurtcafé combineert.

De LIC Landing by COFFEED is een openlucht terras en evenementen-ruimte in het Hunters Point South Park. Je kan hier terecht voor heerlijke koffie, snacks, ijsjes en dat alles met de de wondermooie Manhattan skyline als achtergrond. Er worden vaak evenementen georganiseerd. Op zomeravonden is dit een heerlijke plek om met een hapje en een drankje van de prachtige zonsondergang te genieten.

In L.I.C. kan je op 350 meter van elkaar twee plaatselijke brouwerijen terugvinden: De Rockaway Brewing Company en de Fifth Hammer Brewing Company. In beide brouwerijen kan je terecht in de taproom, waar je een zeer ruim (en per seizoen wisselend) beer menu kan terugvinden. Weet je niet wat te kiezen? Een ‘beer-flight’ is de perfecte manier om verschillende bieren uit te testen!

3x Instagram worthy Long Island City

Het uitzicht over de Manhattan skyline vanuit het Gantry Plaza State Park is absoluut The Most Instagrammable Place in L.I.C. Van zonsopgang tot zonsondergang en tijdens elk seizoen kan je er de mooiste beelden schieten. Het is niet voor niets dat er twee foto’s vanuit dit park op de cover van de NYC Guide for Instagrammers staan. 

Met de metro kan je met de 7-lijn vanuit Jackson Avenue naar Queensboro Plaza. Het laatste stuk van de metro rit is bovengronds. Daardoor kan je de Manhattan skyline in de verte zien. Je kan ook de Silvercup Studios zien. Dit zijn de filmstudio’s waar o.a. Sex and The City, The Sopranos en Mad Men werden opgenomen. Vanuit de metro kan je het perfecte beeld maken van de iconische letters op het dak van de studio.

Vanuit Queensboro Plaza kan je te voet over de Queensboro Bridge naar Manhattan. Terwijl je over deze brug wandelt kan je onder je Roosevelt Island zien en naast je kan je de Roosevelt Island tram heen en weer zien zweven. Ideaal om een bijzondere foto te nemen.

Deze en nog 97 andere Instagrammable spots kan je terug vinden in haar boek NYC Guide for Instagrammers.

Silvie Bonne houdt een blog bij. Volg haar ook op Instagram via @bonnesilvie en op Facebook. Alle gebruikte beelden in dit artikel zijn gemaakt door Silvie zelf.

Lees de andere interviews met New Yorkers hier.

New York praktisch

Ik plan je NYC trip van a tot z

Je gaat naar New York, maar je hebt niet de tijd om je trip tot in de puntjes te plannen? Of je weet niet goed waar je moet beginnen? Dan helpt Vetexbart je graag verder met een gepersonaliseerde reisplanning van a tot z. We overleggen samen over de telefoon of via mail en bekijken waar je precies de focus wil leggen. We bezorgen je na enkele dagen een overzichtelijke en verrassende eerste proefversie. Om uiteindelijk te komen tot dé perfecte planning voor een geslaagde trip naar NYC. Bekijk hier de mogelijkheden.

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?