#ikmisdardennen, jij ook? (& win)

5 min.

Het prachtige Wallonië, in het groene zuiden van ons land, is dichterbij dan je denkt. De lastige uitdagingen waar we dit jaar allemaal samen voor staan, bieden natuurlijk ook een uitgelezen kans. Namelijk om zo snel als het kan opnieuw te gaan genieten van de fantastische natuur en landschappen in onze eigen Ardennen.

#ikmisdardennen

Vetexbart trok een tijd geleden nog met de trein dwars door ’t zuiden: van Picardisch Wallonië in de buurt van Doornik naar het levendige Bergen en van ‘dochter van de Maas’ Dinant tot het historische Bastenaken.

Wandel en win een gratis verblijf in de Ardennen

Samen met de toeristische dienst van Wallonië geven we een voucher weg voor een gratis verblijf in de Ardennen ter waarde van €150. Je mag helemaal zelf beslissen waar en wanneer je op vakantie gaat. De voucher kan je inruilen voor één of twee overnachtingen bij Logis.

Hoe doe je mee?

Wie de Ardennen zegt denkt ongetwijfeld aan lange idyllische wandelingen langs adembenemende landschappen en uitzichten. Daarom hebben we gekozen om de voucher te verloten onder de deelnemers van al onze populaire wandel (en fiets) zoektochten. Hoe meer zoektochten jullie doen, hoe meer kans jullie maken op de voucher. Kwestie van helemaal in vorm te zijn als we allemaal opnieuw uit ons kot en richting Wallonië mogen. Alle vorige en toekomstige deelnemers aan de zoektochten maken kans op te winnen.

Hier vind je alle beschikbare wandel (en fiets) zoektochten

Wie niet in de buurt van de routes woont kan deelnemen door zijn of haar leukste vakantieherinnering aan de Ardennen in een Instagram-post of story te delen met de hashtag #ikmisdardennen. Tag ook even @vetexbart en @Wallonië.Ardennen in de foto. Ook de deelnemers aan de zoektochten kunnen hun kansen vergroten door een foto te posten.

Op 31 mei 2020 maken we de winnaar bekend uit alle geldige deelnames. De voucher kan uiteraard pas verzilverd worden na de opheffing van het reisverbod.

3x inspiratie

Voor wie op zoek is naar een fijne bestemming in de Ardennen hebben we alvast enkele van onze favorieten op een rijtje gezet.

Famenne-Ardennen Ourthe & Lesse

Hier hoor je de Lesse en de Ourthe, maar ook talrijke andere rivieren stromen. De meeste mensen kennen deze regio waarschijnlijk van stadjes als Rochefort en Durbuy, maar voor ons is één van de hoogtepunten Celles, dat tot de Mooiste Dorpen van Wallonië wordt gerekend. Wie wil wandelen kan terecht in de bossen of de wouden van Nassogne.

Land van Bouillon

Wie wil genieten van fantastische uitzichten komt aan zijn trekken in Bouillon (en z’n burcht) en de vallei van de Semois. Heel wat schilders trokken vroeger al massaal naar hier als inspiratie voor hun kunstwerken. In onderstaande video trekken we naar Bouillon en kan je ontdekken waarom ook jij dringend deze parel moet bezoeken.

Langs de Ourthe en de Aisne

Hier ben je in het echte hart van de Ardennen, of Le Coeur de l’Ardenne. De vele valleien nodigen uit tot het aantrekken van je wandelschoenen. Vergeet zeker niet het prachtige dorp La-Roche-en-Ardenne te bezoeken, waar je onder andere je kennis over de Slag van de Ardennen kan bijspijkeren. In La Roche kan je dan weer volop actief aan de slag in een kajak of ga je langs in het wildpark om de bewoners van de bossen te observeren!

Praktisch

Je kan heel wat Waalse steden gemakkelijk bezoeken met de trein. Wil je extra inspiratie dan kan je een kijkje nemen op de website van Wallonië België Toerisme.

Deze wedstrijd kwam tot stand in samenwerking met WBT | Credits cover foto: WBT – SPRL – Cernix-Pierre

Geef een antwoord

Your email address will not be published.