Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Eén van mijn favoriete wijken in New York is ongetwijfeld de Lower East Side op Manhattan. Wie wil shoppen en lekker wil eten moet hier absoluut een halve dag of langer rondslenteren tijdens zijn bezoek aan de Big Apple. De neighborhood doet me door zijn kronkelende zijstraten – en met een klein beetje verbeelding – denken aan een groot dorp. Op elkaar lijkende appartement met gigantische brandtrappen, bekladde muren vol graffiti en kleine volkstuintjes vermengen er zich met hippe koffiebars, unieke designerwinkels en de beste restaurants van de stad. De Lower East Side geldt voor mij eveneens als één van de beste plekken om ’s avonds een stapje in de wereld te zetten. Ik zet enkele van mijn favorieten in de wijk even op een rijtje!

1. Whiskey drinken in Copper & Oak

Als je van whiskey houdt moet je echt eens een bezoekje brengen aan dit zalige, maar piepkleine Whiskey House. De prijzen zijn er ‘redelijk’ voor New Yorkse normen, maar als je een zeldzaam exemplaar kiest is dit geen ideale plaats voor je portefeuille. Vorige jaar proefde ik er samen met een vriend een selectie van 10 whiskey’s (flight). (157 Allen Street)

NYC collage
Foto’s: Links, Steven Pisano |Rechtsboven, Susan Sermoneta | Rechtsonder, Vetexbart

2. Duits bier proeven bij Paulaner

Paulener is niet enkel een café maar ook een restaurant al moet ik toegeven dat ik er enkel nog maar (veel) heb gedronken. Wat ik uit de typisch Duitse keuken zag passeren leek niet mis, maar nogal prijzig (ik heb geen 25 dollar over voor een schnitzel, hoe lekker hij ook is). De bieren van de tap worden allemaal in het restaurant zelf gebrouwen en kosten ongeveer 6 dollar (30 cl) tot 15 dollar voor een liter. (265 Bowery)

3. Skaters spotten

Onder de Manhattan Bridge die de Lower East Side verbindt met Brooklyn vind je het LES Coleman Skatepark waar er altijd wel iets te beleven valt (foto).

4. Kleuren en geuren in de Essex Street Market

Als je een echte foodie bent en houdt van eten en culinair genieten moet je absoluut een bezoek brengen aan de historische Essex Street Market. Je vind er superverse vis, vlees, groeten en fruit terug en ontmoet er onder andere marktkramers uit de Bronx, Griekenland, Japan of Mexico. Op zoek naar heerlijk brood of croissants? Eén adres: Pain D’Avignon. Neem metro J, M of Z tot aan Essex Street. (120 Essex Street)

5. Aanrader: Tenement Museum

Een zeer leuk en interessant museum in de Lower East Side wijk is het Tenement Museum. Daar krijg je aan de hand van persoonlijke verhalen een beter beeld van het leven van de immigranten die naar New York kwamen in de 19de eeuw. Je kan kiezen voor één van de routes die onder andere meer vertellen over het leven van een Ierse migrantenfamilie. Reserveer de gewenste tour (25 dollar) online(103 Orchard Street)

Leuke hotels in de wijk Lower East Side kan je hier bekijken.

Was jij al eerder in de Lower East Side? Vul het lijstje zeker aan met jouw persoonlijke voorkeuren via de comment box onderaan!


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!