Met de Mustang op en neer door stoffig en hobbelig Monument Valley

Na de fantastische voorbije dagen in Bryce Canyon en Arches National Park zetten we onze tocht verder. Voor we kunnen genieten van enkele dagen rust vlakbij de Grand Canyon bezoeken we nog even Monument Valley. Die unieke rotsformaties liggen nabij Four Corners waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico samenkomen.

monument

Monument Valley diende als decor voor bijna elke Western film over the Wild Wild West die ooit werd gedraaid. Acteurs John Wayne en Clint Eastwood kennen het park als geen ander. Het Navajo Nation Tribal Park behoort tot het grondgebied dat wordt beheerd door de Navajo Indianen waarvoor toerisme een belangrijke bron van inkomsten is.

monument10

 

monument7

Vanuit het bezoekerscentrum heb je al een mooi uitzicht over over de bekende rotsen, maar we kozen er voor om met de auto de Valley Drive te rijden. Een 27 kilometer lange stoffige, hobbelige en onverharde weg waar rijden echt een spektakel is dat niet voor iedereen is weggelegd. Met de juiste 4×4 waarschijnlijk a piece of cake, maar onze Mustang zag er van af 🙂 Hou er rekening mee dat autoverhuurmaatschappijen niet toestaan om te rijden op een onverharde weg.

monument9

 

Naar de carwash gaan is achteraf echt wel een verplicht nummer.
Naar de carwash gaan is achteraf echt wel een verplicht nummer.

Verblijf

We bleven dit maal niet overnachten, maar reden door om voor valavond aan te komen bij onze Couchsurf-host in de Grand Canyon. Maar daarover snel meer.

 

 


ReizenReizen

2 reacties

  • Hallo. Weet je ook hoe ver dit ongeveer ligt van de Grand Canyon en hoe veel uur je hier gemiddeld over doet? Ik ben bezig met het plannen voor een roadtrip op het einde van dit jaar.

    • Beste Johan. Wij reden ongeveer 150 mijl (ongeveer 240 kilometer) op een kleine drie uurtjes via de US-160 E.

Geef een reactie