Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Mijn allermooiste reis ooit in 22 foto’s!

In het najaar van 2013 besloot ik samen met een goede vriend al cruisend met een Ford Mustang een deeltje van The States te ontdekken. Tijdens de voorbereiding op zo’n roadtrip doorheen het zuidwesten van Amerika zijn er steeds enkele voor de hand liggende stops die op elke routeplanning sowieso aangestipt moeten worden. We begonnen aan deze fantastische tocht in Las Vegas en eindigden drie weken en een lege portefeuille later -oh cliché- in San Francisco.

De voorbereidingen tijdens de aanloop naar zo’n roadtrip zijn al bijna zo leuk dan de uiteindelijke reis zelf. Eindeloze avondjes discussiëren en plannen -met een Duveltje en het rekenmachine in de hand- over welke stops we al dan niet zouden houden. Het was al snel duidelijk dat we zouden gaan voor een fifty-fifty verdeling tussen natuur en steden. Enkele van de mooiste nationale parken netjes afgewisseld met de levendige Amerikaanse steden die op ons pad lagen.

Geniet even mee van m’n 22 favoriete foto’s genomen tijdens de mooiste reis van mijn leven!

roadtrip1
De iconische Golden Gate Bridge in San Francisco.
roadtrip2
Op enkele mijlen van San Simeon vind je langs de Highway 1 een heuse zeeolifanten spotplaats terug.
roadtrip3
Het strand aan Venice Beach in Los Angeles!
roadtrip4
Adembenemend beeld van de Grand Canyon.
roadtrip5
Bis.
roadtrip6
Monument Valley diende als decor voor bijna elke Western film over the Wild Wild West die ooit werd gedraaid.
roadtrip7
Delicate Arch is waaschijnlijk wel de meest beroemde natuurlijke boog uit het Arches-park. Hij is zo’n 16 meter hoog en om hem te bewonderen moet je te voet een tochtje afleggen van ongeveer een uur.
roadtrip8
What a view!
roadtrip9
De vele indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zijn fenomenaal.
roadtrip10
Pintje, alstublieft! 🙂
roadtrip11
Jump!
roadtrip12
Een prachtig beeld van Balanced Rock. De formatie is net geen 40 meter hoog. De rots heeft volgens Wikipedia de grootte van 3 schoolbussen.
roadtrip14
Dakje open en met de haren in de wind richting Bryce Canyon National Park.
roadtrip13
Ondanks de naam is Bryce Canyon geen echte canyon. De erosie kwam er niet door regenval of watervloeïng, maar door een combinatie van wind-, water- en ijserosie.
roadtrip15
🙂
roadtrip16
Prachtig, niet?
roadtrip17
Heimwee 🙁
roadtrip18
Toch echt een plaatje uit Thelma and Louise?
roadtrip20
Geen levende ziel te bespeuren. Beetje gek doen dan maar!
roadtrip19
Deze wil ik als poster tegen de muur.
roadtrip21
Met deze beauty (en dan bedoel ik de auto) reden we enkele weekjes rond!
roadtrip22
BART Police 🙂 Klinkt goed, niet? De letters BART staan voor een deel van een metronetwerk in San Francisco. De Bay Area Rapid Transit (BART) heeft een eigen politiekorps.
Ben jij al eens eens op roadtrip geweest in Amerika? Wat was jouw mooiste reis tot nu toe?

ReizenReizen

12 reacties

 • Nooit in USA geweest! Maar ziet er supermooi uit zeg! Zou wel graag een keer naar New York willen… Mijn mooiste reis? pff moeilijk! Misschien meerdere mooie reizen: met de auto en kamperend via Zweden naar de Noordkaap en via Noorwegen weer terug, mijn soloreis door Griekenland (misschien is dat wel nummer 1 trouwens), Argentinië vond ik echt bijzonder mooi. En Colombia natuurlijk 🙂

  • Van een impressionant lijstje gesproken 🙂 Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest, maar het staat zeker wel op mijn verlanglijstje. Al lijkt een strandvakantie op Curaçao me ook wel leuk om een weekje te bekomen en uit te rusten van een rondreis achteraf!

 • Geweldige foto’s Bart! En ik snap wel dat je heimwee hebt naar Amerika. Zo’n geweldig mooi land!!

  • Beetje spijtig dat zo’n reisje ieder jaar financieel net niet haalbaar voor me is. Zeker omdat ik nog zoveel andere dingen wil zien 🙂

 • Wat een heerlijke foto’s om bij weg te dromen… Wij hebben vorig jaar een soortgelijke reis gemaakt en het was ook mijn mooiste reis tot nu toe. Zou het zo nog een keer doen! Die foto van een lege weg met wolken lijkt me inderdaad prachtig aan de muur!

  • Bedankt Marjolein. Inderdaad een reis waar ik nog zéér veel aan terug denk 🙂 Hoop dat mijn spaarpotje snel terug gevuld is voor een tweede deel.

 • Serge Van Cauwenbergh

  Mijn roadtrip door de States dateert al van 2009. Vijf weken van Denver naar Los Angeles. De route en foto’s vind je terug op mijn blog. Er gaat geen dag voorbij dat ik aan deze reis terugdenk. Maar er zijn nog een aantal bestemmingen die ik wou en wil zien, en dan is het jammer genoeg kiezen. De routes die ik nog wil afleggen, heb ik grotendeels in mijn hoofd zitten. De volgende keer ga ik ook proberen om een Mustang te huren 🙂

  • Goh, er zijn nog zoo veel leuke routes die in mijn hoofd zitten. Maar euh, ik zou ze best wel allemaal willen doen met diezelfde Mustang 🙂 Ik ga zeker je foto’s eens bekijken Serge!

 • Wat een te gekke foto’s Bart! Met een mustang langs al die mooie bezienswaardigheden maakt het wel extra vet 😀 Ook ben ik steeds nieuwsgieriger naar het mooie Amerika, al die blogs en mooie foto’s . Mijn mooiste reis (roadtrip) was in Australië vanaf. Met een eigen auto vanaf Melbourne naar de Outback en terug naar Sydney.

  • Wow, leuk! Australië lijkt ook echt wel tof! Maar ik heb voorlopig echt geen vier of vijf weken vakantie op de planning staan om dat er nog bij te nemen 🙂

 • Bryce lijkt me echt fantastisch gaaf!

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!